Gräddpatroner innehåller dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner samt finns i de gräddpatroner som säljs till var sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid alternativt alias lustgas är en ofärgad gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången utav en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var även bekant för att ha upptäckt syrgasen omkring ett år innan. Lustgasen användes som ett berusningsmedel av flertal, det var ett sätt att förlusta sig på annorlunda fester.

Men under år 1844 började man begagna dikväveoxid till medicinska avsikt, en utav den första registrerade användningen av lustgas var av tandläkaren vid namnet Horace Wells, som begagnade det för att bedöva sin smärta från att få en visdomstand utdragen. Efter att Horace började allt fler tandläkare att begagna metoden utav lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Numera används dikväveoxid i patroner som är ett bensin till gräddsifoner. De får ens grädde att bli luftig samt perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner innehar existerat länge ute på marknaden, men den första varianten av sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att fixa kolsyrat vatten i flaskor. Numera finns kolsyrat mineralvatten i flaskor överallt i olika affärer, tack vare detta är de mindre populära nu, men det säljs fortfarande produkter såsom Sodastreamers för de som vill ha att fixa kolsyrat mineralvatten i hemmet när de känner för det.

Men bland de sifoner som är på marknaden nu är gräddsifoner bland de populäraste och nyttjas runt om i olika restauranger och konditorier. Att använda en gräddsifon hjälper en att få en perfekt vispad grädde som man kan använda till allehanda matlagning och bakelser som en semla.

Gräddsifoner är enkla att använda för den som innehar bestämt sig för att köpa en. Totalt enkelt består en gräddsifon av en behållare, handtag samt patroner fyllda med dikväveoxid. För att börja vispa sin grädde som man inhandlat i en av flera mataffärer som finns tillgängliga, är det blott att fylla sin burk med grädde. Därefter tar man en av de lustgaspatroner man innehar och skruvar den på sifonen. Man kan köpa lustgas patroner genom webben. När detta är avklarat är det blott att pressa handtaget och låta grädden anlända ut från burk samt blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden samt förvandlas till en luftig skum form.

Bortsett från att gräddsifoner fixar en perfekt vispad grädde, anländer denna alster även med flertal andra positiva egenskaper som att den kan lätt förvara grädden man innehar just vispat. Detta är speciellt tack vare att de andra alternativ när man vill vispa grädde, såsom valet av en elvisp inte kommer att förvara vispgrädden man exakt fixat. Utan det handlar ofta att man innehar kvar grädde efter ha t. ex. tillverkat GI födoämnen samt lägger det i en skål vari den vanligtvis anländer att torka alternativt bli vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna burk samt håller den perfekt för nästa användning.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som härrör vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som innehar en fetthalt som ökar över 40 %. Om grädde har en fetthalt som är under 40 % behöver den homogeniseras. Homogenisering är nödvändigtsvis för att grädden inte ska skikta sej.

Grädde blir luftig och beredd för bruk direkt med hjälp av en gräddsifon och patroner fyllda med dikväveoxid.