Garnera tårtan med banangrädde!

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har otaliga användningsområden och tack vare att den är totalt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Gå till.
Aromhusets gräddarom med smak av banan är verkligen inget undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt arom av banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det åstadkommer självklart ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självklart har gräddaromerna ytterligare användningsområden än blott till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta hälsomedveten, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul färg och smak från banan.

En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock medföra en aning främmande eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i färgen. Allihopa är riktigt smakrika men jordgubbe och banan delar troligen ändå första placering vad gäller nytta.

Vill man göra hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går även att kombinera för att få till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt dynamisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att testa Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.