Blivältränad med GI mat recept

Söker du ett sätt att anlända vältränad innan sommaren, då kan t. ex. GI föda kosten vara den rätta vägen för dig.

GI i GI föda står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man nyttjar för att se hurdan snabbt kroppen bryter ned kolhydraterna i somliga livsmedel alternativt rätter. Desto högre GI man har, desto fortare bryts maten ned. GI mat är ett fason att gå dra ned vikt och inta hälsosammare.

Det är flera recept man kan följa genom webben för olika GI livsmedel, avhängig på det man diggar. Det är bara att bevista de portaler som erbjuder olika recept och starta välja.

Flera utav de recept som finns att få nuförtiden via nätet använder även grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal nyttjar i sina rätter eller semlor. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den ej skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % har dess fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fixerad skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas på grund av detta vispgrädde.

Det är flertal annorlunda sätt att fixa vispad grädde. Bland andra finns följande två ex, som är de vanligaste sätten som människor runt om i världen väljer vid t. ex. kokkonst av GI mat:

Vanlig handvisp

Att begagna sig utav en vanlig handvisp när man önskar ha vispad grädde är något som flera väljer. Man kan hitta handvispar i samtliga sorters former, kulörer och stoff som plast alternativt metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som vispar får ont i armen.

Ström visp

Efter är det också valet av en elvisp som de större hem i Sverige redan innehar. Man kan enkelt handla denna produkt genom en vanlig elektronik affär.

Men den alster som rekommenderas utav flertal när det handlar om att vispa grädde och är enormt användbar och verkningsfull, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon innehåller en behållare, handtag samt en patron. Patronerna har lustgas som gör grädden lätt. När man vill göra en snabb vispad grädde för något man antagligen bakar alternativt lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde och skruva på en utav dina lustgaspatroner.
Därnäst är grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden är att vara luftig, exakt som man alltid vill ha att den skall vara, när det är väl vispad, perfekt för GI mat eller bakelse.

En gräddsifon kan man anskaffa via allehanda hemsidor på internet och dem brukar ej kosta så mycket. Och med produkten kommer även flera fördelar inkluderat, såsom att den är liten samt tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan deponera din grädde exakt som den skall vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till nedbrytning av fetter.

Bereda din GI föda i bostaden och använd en gräddsifon vid behov utav snabb, fluffig grädde.