Blåbärspaj med mjukost till efterrätt

Letar du efter recept på pizza som du kan bjuda på under kalas?

Smak och färgsättare för vispgrädde: blåbär

Oavsett om du vill göra en smakfull och lockande mild eller en het och välsmakande maträtt till bjudning, så är många av dem så lätta att du eventuellt vill fundera på att låta andra assistera dig att åstadkomma alla de diverse typerna som du kan komma att njuta av.

Till exempel kan du behöva ett bra recept för att göra till ett pizza party.

Om du gör dem på festen, kanske flera av de som kommer till partyt vill bidra till att göra sin egen eller åtminstone stödja dig att välja ingredienser.

När du har barn och låter dem hjälpa dig, kommer de förmodligen att vara glada och vill villigt hjälpa till att göra en familjemiddag eller en delikat dessert för familjen som alla kan dela ihop.

De tycker det är roligt att göra degen, välja fyllningar och toppning på stora pizzor eller mindre enskilda pizzor för sig själva.

Om du ger dem möjlighet att hjälpa dig kommer de att känna sig som en stor del av familjen och senare innan du vet ordet av, kommer de att göra dessa aptitretande recept själva för att betjäna dig.

Nedan hittar du en god efterrättspizza som mixar smaker och aromer av blåbär samt cream cheese.

Den är lätt att göra och innehåller endast ett fåtal ingredisner som är lätta att hitta.

Använd detta recept och anpassa det till din egen smak.

Exempelvis, snarare än att göra blåbär och färskost, kanske du vill prova jordgubbar, banan eller kanske till och med melon och cream cheese.

Recept på Blåbär och färskost Efterrättspizza

Vad du behöver

1 bägare mjöl

¼ bägare strösocker

½ kopp smör eller margarin

1 kopp vispgrädde

1 paket uppmjukad färskost cirka 240 gram

1 bägare strösocker

1 blåbär aromer

Hur man gör det

Värm ugnen till 175 grader C.

I en rejäl bunke lägger du i mjöl, strösocker och smör eller margarin. Blanda ihop bra tills du kan göra en boll av degen.

Tryck ut denna blandning jämnt på en 12 tums pizza pan.

Placera i ugnen för att bakas i ungefär 8 till 10 minuter eller till dess brödet fått en lätt gyllenbrun färg.

Ta ut ur ugnen och låt brödet kallna tills du kan vidröra det.

Med samma bunke blandar du vispgrädde, den uppmjukade cream cheesen och strösocker.

Blanda i blåbärsarom (efter smak) i grädden ihop i skålen tills blandningen är tjock och smidig i konsistens.

Skeda denna fyllningsblandning ovan det kylda brödet slätt och därpå placera det i kyl för att kylas ner i minst 3 till 4 timmar.

För allra bästa resultat kyl det hela gärna över natten.

Detta är bara en av de flera olika typer av specialpizza du och din familj kan lära sig att göra samt njuta av. vispa grädde och ägg