Använd banangrädde för att garnera tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom av banan har flera användningsområden och eftersom den är fullt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt arom, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med arom av banan är verkligen inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp smak av banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den hamnar på tårtan. Det medför förstås inget för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det. kan man vispa grädde som varit frusen

Så klart har gräddaromerna ytterligare användningsområden än blott till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära nyttig, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom av banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för ultimata verkning. Man kan ta mindre om man vill ha lite mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid resultera i aningen egenartad eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i kulören. Samtliga är oerhört goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller nytta.

Vill man tillverka hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- och färgsättare. De går också att kombinera för att erhålla exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en kategori för sig själv med lite mer exotisk smak och oerhört spännande grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller Stevia kan man själv skapa underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet.