Prova att göra bubbel vin

Att tillreda sitt eget mousserande vin kan vara en mycket komplicerad arbetsgång om man väljer att göra det genom den traditionella “Methode Champenoise”.

Cider vinsats finns på https://allt-fraktfritt.com/hembryggning-20.

Men det är en alternativ förfarande som ger fantastiska resultat med ett minimum utav möda.

Även mousserande vin kan göras från en mängd olika stoff, Chardonnay, Pinot Noir och Riesling är de föredragna druvsorterna.

Det är bäst att begagna en välsmakande kvalitet samtliga druvor produkt för att göra bubbel.

Man kommer att tarva en hydrometer innan du börjar anrätta din ”champagne”.

Dessa kan köpas ganska billigt på internet.

Det är angeläget att utgångspunkten visar emellan 1, 070 samt 1, 080 och ej högre.

Därjämte ska man ett grundläggande hembryggningspaket för de inledande bryggningsstegen.

Jag rekommenderar att du använder ölbryggning kapsyler (inte att förväxla med kronkorkar samt buteljeringshattar), alldenstund de ska fungera som en preliminär tryckhållare.

Du behöver oxå en kapsyltång samt några hattar för den sekundära bryggningen (till skillnad från bryggning av andra drycker kräver bubbel flera faser).

1) Starta med ditt bas vin. Följ de vanliga förfarandena för att göra vit vin upp till slutet av jäsningen.

2) Så inom kort jäsningen har upphört, begagnad hävert för att flytta vinet till en öppen spann.

Vinet bör vara lite grumligt, om ej addera en del jästsediment från botten av jäsningskärlet.

3) Gör en lätt sockerlag med 25 gram rörsocker per liter vin.

För att göra denna sirap, värm en blandning utav en del vatten samt två delar socker (räknat på volym). Värm till kokpunkten.

Blandningen blir till sirap när kokpunkten är nådd.

4) Rör om sockerlag, mjukt men grundligt, i vinet.

5) Efterträdande steg är buteljering med hävert, flytta vinet bums till champagneflaskor begagnad endast flaskor för mousserande viner, övriga glasflaskor kommer ej att kunna hantera det tryck som byggs upp.

6) Ställ flaskorna lodrät på en sval plats i 3 månader.

Vinet ska vara färdigt idag med speciell bottensats på botten, om ej låt stå i fler en månad alternativt tills det är kristallklart.

Efter denna cykel låt dem stå i kyl vid 0 C att utfälla kristaller över jästen.

Detta kommer att hjälpa hålla minska jästen när du häller upp.

När flaskorna ska öppnas är en känslig ingrepp där det mesta utav innehållet kan spruta ut om man inte gör det på korrekt fason.

Såvida du ej är en mästare på denna handlag kan detta kanske vara ett bra förslag:

Hastighet är det väsentliga i denna ingrepp om du önskar behålla det större utav din mousserande vin.

Placera en tom mottagare på en vinkling före flaskan som man också vinklar samt ta bort locket på flaskan.

Det tar lång exercis att åstadkomma att flaskan kan öppnas utan att innehållet sprutar ut.

Men om det idag är något som heter ”imponatoreffekt” så är den 100 % när du öppnar din första egentillverkade champagneflaska i glada vänners lag.

Jag innehar inte skrivit något om den vanliga vintillverkningen som behövs som grund till detta, alla komplement för detta hittar du enkelt på webben. Gå till Fulstopp för påläggning med Högtrycksspruta