Ta bort mossa på tak kan göra stor skada

Många har mossa på takpannor utan att veta om det. Taket är en mycket viktig del av huset och man kan ju tänka sig att mossa på tak inte borde göra någon större skillnad. Fast det är faktiskt problematiskt att låta mossan få fäste på takpannorna.

Mossa och tak är två saker som inte hör ihop om du vill undvika problem som kan påverka din familjs hälsa på ett negativt sätt. Faktiskt så är det så att mögel kan komma ur mossa.

Därför måste mossan bort. Det finns många firmor som sysslar med ta bort mossa på tak och vet vad dom gör. Agera i tid.

Behöver du hjälp att ta bort mossa på tak?

Vill du få det riktigt gjort från början så kanske det är bättre att anlita ett företag. Detta särskilt om du tycker att det är obehagligt med höjder och oroar dig för att du skulle kunna ramla ner från taket.

Använd Bensaltensid för att ta bort mossan. Du kan använda de medel som fungerar för dig.

Det är som sagt Bensaltensid som används mycket. Om du använder dig av en ejektor, ryggspruta eller högtrycksspruta eller högtryckstvätt (i påläggsläge) bör du få bort påväxten så att det blir snyggt igen. Använd utrustningen på rätt vis.

få

Se över den utrustning som du behöver för att ta bort mossa på tak så att du är väl förberedd. Du måste dock införskaffa en egen stege. Bra skor och något som skyddar händer och ansikte när du jobbar med att få bort mossa på tak är bra att ha. Använd alltid munskydd för medlet irriterar halsen.

Du får tid över om du tar in ett företag. Du kan prova själv först om du vill.

Taket måste göras rent

Mossa på takpannor måste tas bort löpande. Mossan kan komma tillbaka om den har fått fäste. Ta upp kampen mot mossan.

Så fort du slarvar så riskerar mossan att komma tillbaka. Du bör genomföra rengöringen minst en gång per år på platser där mossan växer snabbt.

Många gör detta till och med två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. taktvätt Det behöver inte vara avancerade grejor.

Har man använt Bensaltensid, Fulstopp eller Påväxtstopp med flera så har all påväxt avdödats. Mossan kan då försvinna i upp till fyra år.

När du ändå håller på så kan du se över resten av fastigheten. Om det är läge att byta pannor och att rensa lite noggrannare i rännorna gör du det på samma gång. Ett välskött hus är ett bra hus.

Slarva inte med underhållet

När du ser att det kommer att krävas lite underhåll av taket är det bra att agera på en gång. Är något sönder så ser det inte så snyggt ut. Om taket är trasigt så kan det läcka in. Då är det färdigt.

Inspektera ditt hus. Experter kan hjälpa dig. De flesta firmor brukar vara villiga att hjälpa till.

Mossa på takpannor kan stå dig dyrt

När du vill få bort mossa på tak ska du alltid tänka på din säkerhet för alla tak är ju en bit över marken. Åtkomsten när du har mossa på takpannor kan vara begränsad. Ibland räcker det inte med en stege för att ta bort mossa på tak och om du tänker klättra upp ska du tänka på hur du kan göra detta med minimal risk.

Om du behöver kan du anlita någon. Det vinns ingenting på att leka hjälte.

Lugnt och säkert är melodin när du ska jobba på tak. Informera alla som kan vara i huset.