Sovtex – varning för dåligt postorderföretag Sovtex AB, Metallgatan 21A, 262 72 Ängelholm

Denna varning var först publicerad på www.katjon.com Länka gärna till originalartikeln så skojeriet får ett slut.

Varning för aktören Sovtex AB.

Företaget Sovtex AB har funnit på en egen version av falsk faktura.

Utan tidigare varning lämnar man in ett påstått krav på betalning till Kronofogden. Det är på minimum 300 :- + enligt lagen godkända påminnelseavgifter, “inkasseringskostnader”, dröjsmålsränta 26% med mera så man hamnar betydligt över 1000 kr. En vara har varken beställts eller levererats.

Man påstår att “kunden” beställt varor och därefter inte hämtat ut dem. I deras webbutiks finstilta “villkor” villkoras att om man inte hämtar ut sina varor så har Sovtex rätt att ta ut en avgift på minst 300 kronor som straff.

Det är denna “avgift” man skickar till KFM. Man hävdar då också att “kunden” (dvs. offret) aldrig hämtat ut eller tagit emot sin beställning och struntat i påminnelser.

När sedan “kunden” upprörd kontaktar Sovtex AB I Ängelholm och upplyser att vi har inte beställt så säger man helt sonika att det har ni visst, man har dessutom fått påminnelser och krav flera gånger.

Bara betala så blir det ingen betalningsanmärkning – eller så tar vi detta till Tingsrätten.

Vägrar man så går Sovtex vidare till Tingsrätten! Sovtex kan närvara sig via telefon och kan utföra detta över hela landet.

Vid kallelse till förberedande förhandling I Tingsrätten betalar som regel den drabbade som vägrat så långt.

Polisanmälan är närmast meningslöst, anmälan avskrivs förmodligen samma dag. I tingsrätten skall köparen bevisa att man inte beställt, inte fått påminnelser. Sovtex behöver inte bevisa något alls, inga varor har ju lämnats över. Tingsrätten är van att dömma dåliga betalare och fenomenet falska krav är nytt.

Då det är ogörligt för drabbade att leda í bevis att Sovtex AB hittar på alltihop kan Sovtex fortsätta denna verksamhet utan rättslig påföljd.

Det står mycket på www om Sovtex, bl.a. har man skickat varor som gratisprov till en känd bloggare. Därefter hotat henne att skriva att Sovtex produkter var jättebra och länka till Sovtex. I stället publiserade hon på sin blogg: https://www.ekostil.se/2013/05/oppet-brev-till-sovtex-hot-ok-for-att-skriva-blogginlagg/.

Oanvändbara Sovtex produkter: https://www.svartlista.se/index.php/shopping-butiker/sovtex.html

Därför denna Sovtex AB varning: undvik Sovtex AB för att slippa bekymmer (deras behandling av kunder är riktigt dålig) och för att sådana här företag skall man inte ge sina pengar.