slushmix.se har fått ny design utav en konstnär som ”bor i skogen”

Vår nyanställda webmaster kom släpande med en kamrat för två veckor sedan, med en konstnär som i ”vanligt” folk ögon lever i skogen.

Hon sade att kamraten hade åsikter på vår sajt minsajt. com samt ville visa oss skillnaden mellan hyfsad form samt bra design för slushmix.se.

(Det var ju härligt att hon klassade vår befintliga form som hyfsad och inte som kass).

Vår skogskonstnär började med att förklara att skillnaden mellan bäst och attraherande design från en designers synsätt är enkel: grafiskt snyggt.

Sätt ett par webbplatser före en kunnig formgivare, be honom alternativt henne att välja vilken som är den bästa och chansen att de kommer att välja den snyggare före den fulare är 99%.

Klientens perspektiv

Detta är bra när en designer skall exponera sitt verk för en annan designer, men till vår sajt Minsajt. com provar vi inte appellera designers.

En formgivare kommer att hävda att besökare kommer att välja produkten med den mest attraktiva grafiska representationen.

Vi frågade därför ”skogsmullan” vad en lokal bilmeck kan vilja ha på sin sajt?

Hon svarade förståndigt egentligen att det ej var något dilemma alldenstund bilmekanikern ej bryr sig om man vinner designpriser för hemsidan, han vill bara att det skall vara ett på bästa sätt fason driva besökare till sin verkstad.

Skillnaden emellan god design och den bästa designen från kundens synsätt är om den alster du visar uppfyller de avsikter som du ursprungligen ville presentera.

Även om ett av dessa avsikter måste vara ett okej mått utav estetik, är det ofta så att den slutliga produkten är mindre attraktiv (estetisk) men mer inriktad på målet än det absolut estetiska.

När den bästa designen har brist på form

Samtliga innehar åsikter på Google, ej åtminstone på deras brist på design, så är Google konungen inom kategorin design.

Bortsett från om deras ursprungliga strategi var riktig, är det realitet att de för här innehar knappa 66% av sökmarknaden, med sina konkurrenter Yahoo! samt Bing släpande sedan med bara 17 respektive 11%.

En kraftigt bidragande orsak till deras nuvarande befattning var enkelheten som de höll fixerad i så många år, samt främst nu börjar att ta avvikelse ifrån.

Sök

Detta exempel visar att de flesta människor vill begagna en sökmotor för att göra just: Sök.

Samt när man tittar på den berömda Google-sidan, kan man inte missminna sig på att sidan är designad för detta ämne.

Så fick vi då lära oss att hurdan sjukt det än låter, kan en snygg och verkningsfull form tillskrivas bristen på form.

Skogskonstären tog oss ”down to basic”

Det är alltid användaren, besökaren, kunden som bestämmer om en sajts design är bäst eller dålig samt svaret är om sajten är användbar.

Ur användarens aspekt är en snygg form en som fungerar.

Om de kan surfa runt på din webbplats, finna den information de vill få och göra de åtgärder som de ska utan att bliva förvirrade, missriktade alternativt frustrerade – så innehar du innehar vunnit över dem.

Minsajt. com tittar på inte längre ut som innan skogsmullan.

Vår skogskonstnär innehar byggt om slushmix.se från grunden och nu gillar vi den (och vår skogs konstnär som visste så mycket mer än blott design)