Skydda omgivningen och tillverka ditt eget snus med glycerin

Visst är smak samt arom viktiga när man planerar att göra sitt eget snus, men det krävs andra viktiga ingredienser också. Visst går det att bara blanda tobak, men utan glycerin får du inte rätt konsistens, längre hållbarhet och den förhöjda smakupplevelsen. glycerinet tillför en del sötma och har samtidigt en konserverande verkan.

glycerin

Kan man finna någon skillnad mer än namnen på glycerin samt glycerol?

Du kanske har märkt att man använder orden glycerin och glycerol om samma sak. Du vill nog inte riskera att det är två skilda produkter? Ja, det är 2 namn för exakt samma produkt. Namnet glycerin är numera ersatt av Glycerol.

Glycerol är en mycket söt tung och trögflytande vätska som dessutom har en väldigt hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Glycerol avdunstar inte på grund av dess fuktbevarande egenskaper. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol går att lösa upp i vatten och alkohol men det är inte lösligt i olja. glycerinets fuktighetsbevarande egenskaper utnyttjas i en mängd olika hudvårdsprodukter och som vi tidigare informerat även vid snustillverkning.

Glycerol har en svag sötma och ger fyllighet till många viner. Den kan ofta se´s som en del av oljor och fetter.

Det är mycket viktigt att du bara köper livsmedelsgodkänd glycerol när du ska göra eget snus. Det finns glycerol som är framtagen för specialla ändamål och kan vara skadlig vid förtäring.

Har du bara valt korrekt typ av glycerinet är det tryggt.

Det är faktiskt inte så ovanligt att finna glycerolen i produkter som man använder för hygien. Munvatten är ett exempel på detta och här drar man nytta av bakteriehämmande egenskaper.
En anpassad mängd glycerinpreparat och att det är för internt bruk är viktigt när man blandar eget snus. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Här ska man inte chansa. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

glycerol skaffar du enklast samt förmodligen allra billigast på internet

glycerin hittar du bland annat på Tradera och Prisad. Klicka här nu för mera info. Finns alltid i många storlekar på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Om du är storsnusare bör du kolla allt-fraktfritt.se som säljer upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainer.

Att man får sina varor hemskickade när man handlar online är en extra fördel- Planera alltid så du inte köper för liten mängd. Att denna produkt har flera användningsområden utöver att göra snus har du sett. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Slime, Snus, Hygien – bara att sätta igång.