Skojsamt med maskeradkläder

Maskeradkläder behövs självfallet när det vankas maskerad. Det är alltid trevligt med maskerad och de allra flesta ser fram emot att klä ut sig. Man får för en stund kliva in i rollen som någon annan, vilket brukar vara roligt.

Sedan lång tillbaka i tiden har folk gillat att klä ut sig. Faktum är att det vid maskeradtillfället under forntiden inte bara var fest i fokus utan det fanns också rituella inslag i syfte att skrämma bort onda andar.

maskerad

Idag firar vi Halloween som kanske är att se som det vanligaste maskeradtillfället. Kanontips. Det är en ganska ny tradition i Sverige och började inte firas ordentligt här förrän under 1990-talet. Ett annat tillfälle då det är vanligt att klä ut sig är kring jul. Enligt tradition brukar man klä ut sig till till exempel tomte alternativt lucia.

Att det finns upprepande årliga tillfällen då vi klär ut oss har hobbybutiker som säljer maskeradkläder anpassat sig efter. Faktum är att utbudet av maskeradkläder är ganska brett nu för tiden och en del upplever att det t.o.m. kan vara komplicerat att välja utklädnad.

En utklädnad kan bestå av olika delar. Till exempel mask, dräkt och smink. En mask är smidig och simpel att ta på sig och man blir omedelbart oigenkännlig. Om man ska äta och dricka är det därtill bara att lätta på masken.

Ifall man inte vill ta på sig en färdigt utformad mask så är ansiktsmålning ett alternativ. Det finns en hel del maskeradsmink att upptäcka i butikerna. Många sminkar sig allt mer avancerat, vilket beror på all inspiration från TV samt Film som vi försöker leva upp till.

Gummidetaljer är ett kul komplement till sminket. Gummidetaljerna kan limmas fast på huden. Ifall man till exempel ska klä ut sig till häxa kanske man vill ha en häxliknande näsa. Det går alldeles enastående att sminka gummidetaljerna för en bättre helhet.

Peruker av annorlunda slag finns naturligtvis att finna ute i butikerna. En peruk brukar tillföra det där lilla extra och tillföra en ganska stor förvandling. Lösnaglar och färgade kontaktlinser är exempel på andra stämningshöjande detaljer.

Färgade kontaktlinser brukar många använda sig av nu för tiden. Det är möjligt att till exempel ha röda eller gröna ögon. Det är en detalj som garanterat får de övriga festdeltagarna att titta en extra gång på dig. Det finns dessutom självlysande kontaktlinser, vilket ju kan bli väldigt effektfullt i mörkret.

I affärerna finns det maskeradkläder för både vuxna och barn. Kläderna håller en hög kvalitet och är oerhört realistiska och detaljrika. Klassiska dräkter är ett vanligt tema. Till exempel finns det dräkter om man vill klä ut sig till Stålmannen alternativt Dracula.