Så kan du skydda dig mot coronavirus

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Hur kan du få ett riktigt gott skydd mot coronavirus på en arbetsplats? Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Om du vill ha ett skydd mot coronavirus ska du inte välja handsprit.

handsprit

En missuppfattning helt enkelt. Det ledde i början av pandemin till att folk köpte slut på handsprit från apoteket. Det fanns dock ingen anledning till panik för det har fortsatt varit enkelt att köpa mycket bättre produkter för handtvätt och desinfektion.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Alkoholen är överflödig. Faktum är att några av våra vanligaste virussorter överlever handsprit.

Handspriten kan skada dig. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Många virus överlever spriten och nu finns inga bakterier som angriper dem.

Regelbunden användning av alkogel torkar ut händerna. Fettet löses upp. Att hålla på att göra så under längre tid kan ge uttorkade händer som kanske bildar sår och hudproblem för lång tid framåt. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Köp en bakteriedödande tvål, det fungerar lika bra. En antiseptisk tvål, som tex. Döda alla bakterier med Smittstopp antiseptisk tvål.

Använd en bakteriedödande tvål

Vi får inte glömma bort att tvätta händerna på rätt sätt även på jobbet. Du kanske är noga men dina kollegor kan slarva. Man vill ju inte tjata om pandemin hela tiden.

Bunkra upp med bakteriedödande tvål på jobbet så att det inte tar slut. ytdesinfektion spray Prata med din närmaste chef om hur ni ska göra.

Nu finns det antibakteriell spray för ytdesinfektion

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. Det nya viruset sprids genom luften. På jobbet måste du vara extra försiktig då du inte kan kontrollera exakt hur andra omkring dig sköter sin handhygien.

Den antibakteriell sprayen kan användas på dörrhandtag och datormöss. Gör det till en rutin. Den bakteriedödande sprayen är enkelt att ta med.

Du kan också spraya med antibakteriell handdesinfektion direkt på dina händer. Så tar du hand om svåra bakterier. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.