På jakt efter en effektiv hundsele?

En dragsele hund är ett redskap som används när hunden ska dra i något som till exempel en pulka.

Dragsele hund

Dragsele hund kommer i diverse designer. Det är en utrustning till hundar som liknar den sele hästar brukar ha. Det finns olika dragselar för diverse utförande som hunden ska göra, som exempelvis att dra en släde efter sig eller när den ska vara till hjälp till en funktionshindrad person.

Slädhundstävlingar

En slädhundstävling är en hundsport som är oerhört populär i den arktiska regionen av till exempel USA och Kanada. Under en slädhundstävling är hundar fastkopplade med dragsele hund i linor framför en släde. Den som är förare assisterar genom att sparka samt springa med släden efter hundarna som drar. De som har kommit till målet inom den kortaste tiden står som segrare.

En dragsele hund kopplas ofta till ett hundhalsband. Själva hundhalsbanden sträcker sig omkring hundens hals, medan dragselen går omkring dens torso. En dragsele hund är byggd på ett sätt som gör den effektiv utan att skada hunden när den drar.

Hundkoppel

Förutom en dragsele hund användas dessutom ofta ett hundkoppel när man ska strosa med sin hund. Det är en av de mest nyttjade hundprodukterna ute på marknaden idag. De kommer i olika storlekar, designer, material samt färger, beroende på det ändamål man behöver dem för.

T.ex. finns ett så kallat utställningskoppel som är tunnare än de vanliga kopplen som finns tillgängliga, de används under en hundutställning och kommer i skilda material som nylon.

Ett av de andra hund koppel som ofta används är till exempel en indragbar hund koppel. Denna typ av hundkoppel nyttjas när man vill snabbt få sin hund i närheten av sig, ifall man skulle helt tvärt träffa på en annan hundägare med sin hund när man är ute och går. Man kan vid detta tillfälle lätt rulla in hunden och greppa den nära sig.

Det finns flertalet olika hundprodukter som en hund behöver såsom ett hundhalsband, hundsele, hundbur, hundleksaker samt en munkorg till hund. Man kan hitta de flesta via sin närmaste hundaffär. Men en hundshop på nätet har ytterligare alternativ att erbjuda en hundägare. Man kan välja bland ett brett sortiment av exempelvis hundselar som kommer från hela världen.

För att finna en hundshop som erbjuder olika hundtillbehör på internet som man söker, kan man bland annat kolla via en sökmotor som t.ex. Google och få diverse ex på hundbolag. Det finns åtskilliga sajter tillgängliga, så man behöver inte oroa sig om man inte har funnit just det hundkoppel eller dragsele hund som man vill verkligen handla.

För de hundägare som söker unika hundprylar för sina hundar finns dessutom de hundsajter på nätet som erbjuder en att få en specialdesignad produkt. Man kan själv t.ex. designa sitt hundhalsband, utse det material som ska användas, färgen och hur informationen för identifieringen ska stå. En identifiering på halsbandet är ett måste tack vare att hunden kanske kan gå vilse. Med hjälp av informationen på halsbandet som brukar vara t.ex. hundens namn och adress, kan en person som hittar hunden enkelt kontakta ägaren.

Ska du tävla med din hund i till exempel en draghundssport, bör du redan söka en utomordentlig dragsele hund.