Oxalsyra hjälper att effektivt få bort rost på bilen-formaterad

Vintern är äntligen över och med det ökade ljuset så syns plötsligen rostfläckar som kan ha uppstått av flygrost. För att avverka rost på säkert sätt så gäller det att välja en procedur som ej kommer att fördärva metallen och som heller inte är riskfylld för dig. Det finns oxalsyra båt, bil och andra metallytor kan bli som fullt nya av.

oxalsyra

Så utför du rostborttagning med oxalsyra på ett säkert sätt

Tänk på att oxalsyran är en kraftfull karboxylsyra som kan vara riskabel om man får den i sig i alltför stora mängder. Man ska också beskydda ögon och händer då man vill undanskaffa rostfläckar med denna syra, och man ska bestämt ej provsmaka produkten!

Du kan inhandla fräsch oxalsyra och sedan blanda ut den med vatten. Det finns en oxalsyra Biltema säljer som fungerar som en fälgtvätt och som är mycket inne bland båt- och bilägare. Men man måste inte köpa märke för det är själva syran som gör jobbet.

Faktum är att man finner den här syran i naturen som exempelvis i rabarber. Och man kan faktiskt få dän rost med rabarber men då ska man gno på bra eller få fram en koncentrerad juice som man lägger det rostiga föremålet i. Andra naturliga källor till syran är kakao och spenat men i livsmedel så är mängderna avsevärt små och följaktligen så är det ofarligt att få i sig oxalsyran på detta vis.

Så kan du få bort rostfläckarna på små samt stora metallföremål

Men hur ska man få bort rosten med oxalsyra? Det är ej så invecklat som man kan tro och detta är faktiskt något som alla kan göra. Oavsett ifall det gäller en trämöbel alternativt diskbänk som har fått fläckar så gäller det att gno området som färgats med oxalsyralösningen.

Om det handlar om ett mindre föremål så kan man blötlägga detta i lösningen över natten för att därefter spola av. Eftersom att detta ämnet är frätande samt farligt att förtära så gäller det att behandla det på korrekt sätt.

Små barn ska inte få tillgång till oxalsyran och man ska fundera på att bevaka händer och ögon ordentligt då man behandlar en metallyta. Ifall det är så att man av felbedömning får i sig mycket syra så gäller det att få undsättning kvickt. Det har faktiskt hänt att en människa har dött av att få i sig flera gram av syran.

Man använder några teskedar syra per 1 dl vatten för att erhålla en bra lösning så det rör sig icke om stora mängder. När behandlingen är klar så är det förstås centralt att man städar upp ordentligt och inte lämnar kvar rester av syran. Syran kan dock utan besvär spolas ut i avloppet.

Ska man blanda själv eller inhandla färdigblandat?

Det är inte svårt att mixa själv men för många så kan det vara behagligt med en färdig tvätt som består av syran och möjligen andra ingredienser som även är med och verkar för en attraktiv yta. Klicka här för mera info.
Det kan definitivt finnas pengar att spara på att mixa oxalsyralösningen själv.