Nu kan du lätt göra din egen lakrits

Man behöver bara börja prata om lakrits för att det plötsligt ska smaka lite salt runt läpparna. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som också kallas för salmiak.

Använda lakritspulver för att tillverka eget lakritsgodis

Det är klart att du kan skapa ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är ej så komplicerat som man kan ana. Man kan rentav få fram lakritspengar samt övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha rätt arbetsredskap. I själva verket så är det icke svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

anis

Det finns fler efterrätter samt godis som man kan tillverka med den här smaken. Har man endast lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och göra om dessa till lakritsvarianter. Detta kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Om du inte vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Ifall du icke har så mycket fantasi och helt enkelt ej begriper hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till stor hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Alltemellanåt så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Skojigt att överge traditionella recept och våga satsa på något avvikande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta hela tiden men faktum är att det finns mycket kvar att förfina inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du prova dig fram och försöka hitta nya kombinationer. Var icke rädd att prova, salt och sött går likaså bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen. lakritskola lakritspulver

En ingrediens som man ej behöver vara rädd för att nyttja

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken endast därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan visit från utlandet så kanske man ska vara en aning återhållsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och ej alls som godis.