Nu kan du gör egna etiketter på rulle

Ibland har du inte tid att vänta på tryckeriet. Att jobba med etiketter på rulle och en egen etikettmaskin kan vara mycket smidigare. Det går att trycka flasketiketter och andra typer av märkning på detta vis.

Även om det är en enkel metod är det inte amatörmässigt

etiketter

Många blir förvånade över hur enkelt det är. Etiketterna syns tydligare om de har streckkod. Det är inte svårt. Alla har nytta av att lära sig detta.

Etiketter på rulle har aldrig varit så här roligt

Med etiketter på rulle är du halvvägs där. Du kan välja produkter ur olika prisintervall. Du kan använda dem på kontoret eller hemma.

Själva klistrandet av etiketterna kan ta lite tid. Du kan göra det själv eller använda maskinen. Självhäftande etiketter på rulle är dock inte svåra att hantera. Tänk på hur du placerar streckkodEN.

Rätt etiketter till rätt ändamål

När man ska etikettera flaskor så gäller det ju att etiketten inte snabbt åker av då det tas i flaskan. Man kan inte välja etiketter på rulle som helst. Etiketten måste vara vattenfast.

Man måste också tänka på hur formen ser ut. En burk har ju en mer platt yta. Etiketten får inte skrynkla. Tänk på att läsbarheten kan ändras om du sätter etiketten på fel sätt.

Anlita ett tryckeri eller gör egna etiketter?

Det är en viktig fråga. De flesta kan klara av det. Det går ju att anlita en designer för att skapa snygga etiketter som man sedan trycker på plats.

Men att tillverka själv ger oftast ett bättre resultat. Du kan köpa allt du behöver hos allt-fraktfritt.se.Där kan du exempelvis köpa Epson7500G etikettfärgskrivare. etiketter på rulle Det är ingenting som tryckerierna kan göra.

Brother P-touch termoetikettskrivare klarar enklare utskrifter. Gratis programvara ingår som kan skriva ut från Excel, exempelvis lageretiketter till obegränsat antal produkter.

Med en Epson7500G skriver du etiketter med högre upplösning och fotokvalitet. Det mesta går att tryckas.

Att slippa hålla lager på färdigtryckta etiketter, att genomföra en ändring på etiketten på 1 minut, aldrig behöva kasta etiketter pga. Du ligger steget före inför nya regler.

Det går inte att ersätta tryckeriet helt. Komplicerade produkter kan behöva expertkunskap.

Det är ont om tid ibland. Då kan tryckeriets kostnad vara skälig. Att märka själv kan ändå löna sig. Den kan bli mycket snygg och den blir bra mycket billigare utan tryckeriets inblandning.