Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi väldigt bättre

Den som icke hört talas om askorbinsyra vet förmodligen ändå vad C-vitamin är för något. Det här är detsamma, och C-vitaminer är självklart väldigt viktiga för att vi människor ska må bra. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Den är emellertid icke samma sak som citronsyra.

Den som har koll känner till att C-vitamin har viktiga egenskaper. Det har en antioxidativ effekt på andra ämnen som kan finnas i kroppen och som kan vara skadliga. Bra tillskott skänker samma fördelar som när man till exempel äter frukt såsom apelsiner samt äpplen.

Vad vet du om askorbinsyra?

Det finns otroliga mängder fakta om askorbinsyra. Ordet har funnits i svenskan sedan 1940 men det är självklart så att flertal hellre säger C-vitamin. Vi vill gärna inte drabbas av C-vitaminbrist eftersom det här kan leda till till exempel farliga sjukdomar samt skörbjugg. askorbinsyra citronsyra För att vår hy ska ha möjlighet att bygga upp kollagen krävs askorbinsyran.

Med C-vitamin botar man dock ej så enkelt en förkylning eller snuva. Även ifall C-vitamin verkar positivt stundom så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Mat som innehåller askorbinsyra bör inte värmas upp många gånger därför att ämnet då bryts ned. Det kan nämligen vara klokt att ej värma upp mat alltför många gånger ifall man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Har man färgat håret och vill bleka det till vanlig färg igen så kan man tillämpa askorbinsyra för det. Användandet av askorbinsyra för dessa syften brukar leda till bra resultat.

Det finns även vissa risker med C-vitamin

Den som icke får I sig tillräckligt med C-vitamin löper risker. I Sverige har vi tillgång till bra matvaror vilket medför att skörbjugg trots allt icke är så vanligt. Dock är en brist ingenting man vill sträva efter.

Man bör inte överdosera, men skulle det hända så försvinner överskott med urinen därför att syran är vattenlöslig. För mycket C-vitamin kan till exempel öka risken för njursten. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.

2006 rapporterades att askorbinsyra samt natriumbensonat kan leda till en farlig reaktion. Det här är ett ämne som finns i läsk så det kan vara klokt att välja livsmedelsprodukter som icke kombinerar dessa två ämnen. Fortfarande så forskas det mycket kring C-vitamin och allting pekar på C-vitamin är livsviktigt.

vad

Inhandla askorbinsyran via internet eller I fysisk affär

Numera så kan man köpa askorbinsyra i helt vanliga matbutiker. Den finns i hyllan med kryddor. Flertal väljer bort frukten eller minskar på den och kompenserar med c-vitmin oralt I pulverform.