LCHF vs kalorirestriktion

Kraftig övervikt är ett lika delar fysiskt som psykologiskt problem

Kraftig övervikt är ett kumulativ bekymmer, i bägge andemeningarna. Allt fler barn samt vuxna kämpar mot välfärdsproblemet övervikt. Vi som lever i västvärlden har i stort sett evig tillgång till mat samt utbudet av mat, godis, god samt sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten säljer som aldrig för samt det pumpas in socker i nära nog allt, för att smaken ska förhöjas samt människorna få sockersug efter mer. Så vi äter och äter samt äter.

Mat används oxå ofta som tröst, förströelse samt terapi. Är man ledsen, blaserad alternativt jäktad så fungerar god mat som ens bästa frände, helst ska den vara sötsmakande, salt eller fettdrypande för att agera tillfredsställande. Resultatet är att vi blir fetare och fetare och fetare, vilket ingalunda går han i labb med de ideal som råder och ännu mindre med vad som är hälsosamt. Fetma leder till sjukdomar, svårigheter att leva aktivt samt matthet. Därjämte är bristfällig självkänsla kanske den allra jobbigaste biten med övervikt, att aldrig få känna sig bekväm.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djupt önskan om att gå ned i kroppsmassa och man testar olika dieter. Ibland lyckas man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, genomgående agerande och järnvilja, och även om man pressar sig riktigt hårt är det likväl lätt att dala till föga för suget alltemellanåt.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara lojal, har det visat sig. Man kontrollerar bara energiintaget vid en sådan diet och fäster inte så stor observans på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av sådan typ som inte mättar så går man konstant utsvulten vilket leder till hetsätning samt i ett vidare led nedstämdhet samt kanske ännu mer hetsätning. En elak cirkel nämligen som gör att många hamnar på en högre vikt i slutänden, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång och sätter upp ett ännu striktare program som man inte klarar av att hålla samt så vidare…

Det heter jojobantning samt förstör i längden både ämnesomsättning och självtillit. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man bantar har varit känt i hundratals år, William banting gav ut boken “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och mot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots sina enorma resurser.

LCHF är gott, enkelt samt effektivt – utan att man behöver gå hungrig!

De senaste åren har vi fått höra mer samt mer om LCHF, en diet som går ut på att dra ner intaget av kolhydrater drastiskt samt istället äta mer fettvävnad, vilket för många erfarna bantare låter helt vrickat. Realitet är att man med denna metod ökar fettförbränningen samt därjämte får tillstånd att äta sig mätt på protein samt fet mat tre gånger per dag. Efter en vecka eller ett par minskar suget efter socker och snart är begäret borta totalt. Man blir balanserad i humöret och energinivå och äter gott precis hela tiden. Kött, fisk, smör och olja är ens basvaror som man sedan kan piffa till med lite ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer samt lite bär. God, sockerfri yoghurt är en enastående frukost samt smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer eller någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt aptitlig! Läs mer här

Man ska hålla sig undan läsk, mjölk och andra söta drycker, även juice. Men att dricka bubbelvatten kryddad med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man god samt uppfriskande dryck utan att dagtinga med dietens regler. Aromhusets produkter går att köpa på www.allt-fraktfritt.com.