Fort, jag behöver en ryggspruta, finns en sådan att anskaffa på nätet?

Här har jag ränt fram och tillbaka med en vattenkanna. Förmodligen har det sett en aning smålöjligt medan jag på en stege försökt att fukta väggen alternativt försökt få taket att växa.
Mera normalt önskar jag när jag vattnat våra buskar, om än inte totalt Acceptabelt.

Men nu vill jag hava tag i en ryggspruta, med manuell pump alternativt om priset är vettigt en eldriven – men var finner man bra ryggsprutor att beställa på nätet?

Varenda bensinmack, varuhus har drällvis av elektriska högtryckstvättar som numera verkar ha blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men medan man som vi har en liten sommarstuga, nära nog enbart en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år beslutat att det skall vara “sladdlöst”.

Jag har tre, eller i själva verket enbart två favoritprodukter som jag använder ganska ofta – eller i lillstugan, endast en om jag skall vara noga.
När vi köpte stugan så var det mesta ej speciellt bra skött, antagligen hade de tidigare ägarna tröttnat på att underhålla husen samt tomten.

Det var mycket grönt, men ej alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor samt hustak samt även en hel del buskar var gröna där dom ej borde vara det.

Hemma så sköter jag villans tak med samt norrvägg med Fulstopp – som tar dän husets mossa samt alger(om det blivit något lite). Medan ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så står de sig de sig i många år utan mer insatser från min sida. Där har jag en Kärcher, så det går fort och enkelt.

Därför skriver jag att det enbart i själva verket finns en favorit i lillstugan, för Ful- och Tvärstopp kommer inte fram så ofta.

Men det gör min absoluta gunstling i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig samt mycket effektiv alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nära nog som på TV- reklam där dom fuskar när de visar hurdan effektivt något är.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som inte äger lite fiskar längre), jorden som är fuktig och på samma sätt som en del av gångplattorna ligger i bestående skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker upp mikroväxt av något art håller jag rent med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan inget för flaskan jag handlar innehåller en 50% lösning som blandas ned åt enbart 32 ggr. 1 liter späds ut till 32 liter – det varar i åratal.