eMagento webshop är en webbutik utöver det ordinära

eMagento, i vanligt tal Magento, är kanske sveriges bäst fungerande webshop. Den finns i gratisvariant samt hyrs ut – oftast dyrt – av ett avsevärt antal företag.

Magento är en open source-baserad webbapplikation för e-handel och lanserades 31 mars 2008. Den programmerades av Varien (nu Magento Inc) med bistånd av programmerare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra information and facts.

Magento Community Version är den enda gratisversionen det finns av Magento. Men du hittar många firmor i Eu som arbetar med detta.

Magento tar tid att lära sig men är väl värd besväret. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda installation kan ha obegränsat antal web-butiker på egna domäner.

Magento går även att ansluta till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Dessutom finns plug in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att fraktpapper och fraktbokning automatiseras och tiden går ner från timmar till 5-10 minuter.