eMagento webbutik är en web-shop utöver det vanliga

eMagento, i vanligt tal Magento, är troligen världens bäst fungerande webbutik. Shoppen finns i gratisvariant samt tillhandahålls – oftast dyrt – av ett stort antal företag.

Magento är en open source-baserad webbapplikation för e-handel som lanserades 31 mars 2008. Den programmerades av Varien (nu Magento Corporation) med bistånd av programmerare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är baserad på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra records. Länk till mer info: Till Magneto informations sajt

Gratis On-Line vinbok finns här.

Magento Community Edition är den enda gratisversionen som finns av Magento. Men det finns ett flertal företag i Europa som sysslar med detta.

Magento tar lång tid att lära sig men är väl värd besväret. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda Multisite Magento kan ha obegränsat antal web-butiker på egna domäner.

Magento går dessutom att ansluta till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Likaså finns plug in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att fraktpapper och fraktbokning sker automatiskt och tiden går ner från timmar till ett fåtal minuter.