Dessa är symtomen för smittats av coronavirus

coronavirus behöver inte nödvändigtvis ge några symtom. De flesta vet vad coronavirus är idag. Vi kunde till exempel se att barn kunde smittas av coronavirus utan att ens bli sjuka och ändå föra smittan vidare till vuxna.

Man har visat att smittan kan föras vidare från djur. Det är enklare än du tror. Djur kan få mängder av virus som sedan kan överföras via pussar.

virusskydd

Efter mötet kanske du också får en blöt puss av jycken och då kan smittan vara ett faktum. Du har förvandlats till en smittbärare. Först sa man att influensa och corona var samma sjukdom.

De flesta känner till en vanlig influensa. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Det är lätt att smitta även om man vidtag åtgärder.

Vet du om du har smittats av coronavirus?

Det finns förstås symtom som vi nu känner till som symtom för Corona smitta. Man brukar säga att feber och hosta är vanliga symtom. Den som har ett eller flera av dessa symtom kan vara smittad. Stanna hemme tills du är frisk eller sök hjälp.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Vissa kan få muskel och ledvärk. Du kan också bli extremt trött och uppleva att det är svårt att andas. Om du inte kan andas så ska du söka hjälp. Det är viktigt att få en diagnos i tid.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Ingen coronavirus reaktion är den andra lik. I USA har man noterat att folk tappar luktsinnet då de blir smittade av viruset. Så verkar det inte vara i Sverige.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. Man kan tycka att det är väldigt jobbigt och man kanske inte drabbas så svårt alls.

Behöver du testa dig för att se om du har viruset?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Slipp oro dig och du hjälper till att stoppa sjukdomen från att spridas ytterligare.

Men om du ändå är hemma och inte behöver gå ut kanske du inte behöver testa. Håll avståndet när du går ut. En tid senare är man frisk och då behöver man inte isolera sig längre.

Om du är smittad så är vila och vätska det som behövs. Ditt immunförsvar jobbar mot viruset, men du kan skynda på processen genom att äta C-vitamin. Du kan öka dosen till 5 gram C-vitamin om dagen om du blir smittad.

Många i USA väljer att äta kolloidalt silver. smittstopp I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. coronaviruset dödas om där finns något. Bästa fabrikat är IONplus, Holistic är näst bästa.