Bortsett från att eteriska oljor alltid luktar gott gör de stor nytta i förkylningstider

Dofter påverkar oss enormt och egentligen så kan man tycka att det är konstigt att inte mer fokus ligger på just dofter och lukter då det handlar om hälsa. Det är faktiskt så att man med eteriska oljor kan desinfektera luft och på så vis skapa en bättre miljö särskilt under förkylningstider. Eteriska oljor hämtar sin doft från den växt de extraheras från.

ekologiska

Oljorna finns lagrade som i små fack i blommor, frön, löv och till och med rötter. Oljornas dofter används som de är eller i fallet med aromterapi för att ge ökat välbefinnande och hälsa. Ta en sväng runt godisdisken ska du se att de flesta karamellerna har någon form av olja i sig.

När det börjar bli förkylningstider är det bra att ha lite eteriska oljor hemma.

Nästäppa fixar du lätt genom att sniffa på lite väldoftande oljor. Beroende på ditt humör och väderlek kan du välja en specifik eterisk olja för att ge ditt hem en väldoftande och välkomnande atmosfär. Alla oljor har olika dofter som du kan välja efter årstid, humör och väderlek men olika dofter kan uppfattas helt olika av olika människor.

När det är mulet, kallt och man just har fått en förkylning i närheten av sin julledighet kan kanske doften från en eterisk olja som doftar pepparkakor kännas hemtrevligt.

Eukalyptusolja är väl den olja som man helst väljer i förkylningstider för att rensa näsan. Man kan ju faktiskt blanda eteriska oljor i vatten i en blomspruta och då och då ge rummet en dusch för att få de goda egenskaperna av doften och för att på så vis må bättre. Andra dofter som kan vara bra vid en förkylning är pepparmint, mint och citron.

Vill du lära dig mer om aromterapi med eterisk olja?

Man behöver inte gå till ett proffs på aromaterapi för att ta till vara på de goda effekter som man kan få av ekologiska eteriska oljor. Det räcker med att ha en bra olja som bas och den eteriska olja man önskar använda. Vill Du veta mer Klicka På denna länk. Genom att massera med en lämplig doft så kan man påverka kroppen på ett mycket positivt sätt och faktiskt lindra olika former av krämpor som huvudvärk och muskelsmärtor.

Vid massage enligt aromterapimetoden bör du först känna till att olika eteriska oljor har olika egenskaper. Du bör ha ett litet förråd av några av de populäste dofterna som; Jasmin, Lavendel, Rosmarin och även Pepparmint. Alla dofter kan mixas men var lite försiktig så de inte ger en dålig effekt

Både pepparmyntsolja och jasmin är poppis till massage och att ha i badvattnet. Tänk bara på att inte använda oljan outspädd på huden då detta kan vara att ta en risk. Läs på hur den eteriska oljan ska doseras på rätt sätt.

Doftoljor kan köpas på lite olika sätt.

Provsniffa en doft du inte är säker på. Lavendel, rosmarin och jasmin, deras eteriska oljorS dofter är så kända att de inte behöver provdoftas. Att handla online kan oftast ge de bästa priserna.