Bjud på sockerdricka

Du vet inte vem som kan tänkas dyka upp. Då måste det finnas rätt drycker. En dryck som kommer väl till pass för flera saker är sockerdricka. Det livar upp bålet.

Alla gillar sockerdricka

sodastreamer

Alla har druckit sockerdricka som läsk någon gång. En smak av Sverige helt enkelt. De varianter som säljs idag är lite annorlunda mot de klassiska sorterna.

Vuxna som barn gillar den. En söt dryck, helt enkelt. Vissa varianter är sötare än andra. Om du gör en egen sockerdricka så kan du smaksätta den som du vill.

Prova Aromhusets läskkoncentrat som innehåller 80 % mindre socker. Eller Aromhuset helt sockerfria serie, där finns sockerfri sockerdricka. Du hittar dem hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Läsk istället för koncentrat

Det har aldrig varit enklare att göra egen sockerdricka. Du behöver bara rätt smaker. Det är bra om du vill justera sötman. Var redo när det vankas fest.

Smaken i sockerdrickan kommer från päron och citron. I begynnelsen var det Saturnus som hade den bästa aromen för sockerdricka. Idag är det Aromhuset som levererar smaker.

Läsken får inte ta över i bålet. Använd då bara mindre koncentrat. Resten är som vanligt. Om du har tillsatt alkohol så ska du inte låta barnen smaka.

Hur mycket mineralvatten kan du dricka?

Vissa varnar ju för sockerkonsumtionen. Det finns andra sätt.

Om det bara är smaken det handlar om så kan man köpa Aromhusets essenser med 80 % mindre socker.

Aromhuset har tagit ledartröjan nuförtiden.

Mineralvatten som smaksätts är inte farligt. Läskkoncentrat Socker är inte heller farligt. Det bero på hur mycket du får i dig. Den som inte äter socker på ett tag upplever starkare smaker och kan på så vis uppskatta smakessenserna.

Tänk på detta när du serverar

Mycket handlar om hur du väljer att servera läskEN. Butiksläsk kan se proffsig ut. Smaken behöver det inte vara fel på. Ett sätt som blir bra är att servera i individuella glas.

Om du vill kan du servera från en kana, men det ser kanske inte så bra ut? Prova dig fram. Var inte rädd för att garnera.

Det här är en klassisk smak som går väl ihop med citron. Det finns en mängd andra kombinationer du kan prova också. Det uppfattas som friskt.