Använd en ejektorflaska och bli av med mossan

Det är för det mesta bara i sagoböcker som mossan är vacker att se på. Om man har den i trädgården så kan man använda en ejektorflaska för att få bort mossan.

Med Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo så får man en färdigblandad lösning av 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till en liter, som man kan spraya ut över gräs och gångar i trädgården. Medlet dödar mossan och ger gräset chans att leva. Om man bara har tålamod och rätt utrustning så går det fint.

spridare

Så fungerar en ejektorflaska

Det fungerar som en sprinkler. När man väl kopplat in vattenslangen så kan man börja behandla gräsmattan. Det är mycket mer effektivt än en spridarramp.

Med dunken sker blandningen automatiskt. När man är redo är det bara att köra igång.

Om man har mossa på taket så kanske Takrent passar bättre.

GTI och Takrent Turbo kan användas på taket också. Till detta får man en särskild ejektordunk som är avsedd för tak. Om man ska jobba med tak får man annat att tänka på.

Man gör klokt i att skrapa bort den synliga mossan. Vattnet kan man använda för att få bort lösa delar. Om det fastnar i rännan får man göra rent den.

Om det finns någon mossa kvar så kan man gå på med Tak GTI. Man låter medlet verka.

Det finns en enklare plan B men den tar längre tid. Spruta på rikligt med Bensaltensid eller Takrent Turbo. spridare gödning Sedan kan mossan regna bort.

Spara ejektorflaskan. Flaskan är ganska dyr och kan återanvändas. Man kan göra egna blandningar med järnsulfat. Järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till taket kan man fylla på med Bensaltensid.

Det finns tomma ejektorflaskor att köpa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på nätet.

Allt-fraktfritt.seDe säljer bensaltensid och mycket annat. Allt-fraktfritt.De har också egna mossmedel under andra namn.

Då är billigare för man beställer direkt från tillverkaren. De medlen brukar dessutom vara starkare. En ejektordunk som får fel vattentryck ger inte rätt blandning. Men det kan funka med starkare blandning.

Be om proffshjälp

Själva iden med ejektorflaskor är att man ska kunna göra jobbet själv. Om man ska jobba på taket så måste man skydda sig på rätt sätt. Man handskas med giftiga ämnen.

Man kan ju ta in hjälp av familjen men man kan göra det själv också. Det går ju också att hyra in professionell hjälp men då kommer det att kosta bra mycket mer än när man själv köper mossa GTI och tar hand om spridningen på egen hand.

Man får helt enkelt avgöra hur mycket tid och pengar man vill lägga på projektet. Mossan måste ju bort.