Allt-fraktfritt.har sockerfri Julmust med originalsmaken från 1922

Allt fler kolsyrar egen lemonad som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit grandiost på Aromhuset att ta fram en mycket fin sockerfri julmust. Idag finns den och räcker dessutom till hela 12,5 liter drickfärdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i butiker och varuhus består av ca 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite socker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

smaker

Aromhuset har framställt läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Snart är det jul igen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läskedryck som dricks en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och då är det ju inte alltid så praktiskt att släpa flaskor från butiker och varuhus.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan bruka efter personlig smak. Att man gör en rejäl prestation för miljön blir en ytterligare bonus.

Det finns god orsak att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en betydligt godare läsk. Smakessenser är enkla att använda och de kan doseras på ett vis som passar dej bäst. Därutöver så funkar de bra till samtliga sorter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl för 1 liter färdig sockerfri Julmust.

Zero julmust på originalreceptet ger riktigt god smak

När du köper Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läsk som smakar så som den ska. Allt du behöver är en flaska med den klassiska aromen. Av en halvliter essens så får du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet från 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare smak genom att använda mindre mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan drygt, en butelj räcker till 12,5 liter mot det vanliga 8 liter.

Det här är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, åtskilliga konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Oavsett att Zero Cola marknadsförs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 samt 2020.

Smak till hemläsk kan användas innovativt

Det är inte bara Julmust som blir enklare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du anser att Julmust och Slush ej går tillsammans.

Aromhuset, som också säljer 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att mixa Slush på någon minut, även sockerfri. Vilket egentligen är omöjligt för socker behövs för att issörja skall slusha.

Metoden presenteras också den i onlinebutiken allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Här kommer metoden för sockerfri Zero Cola Slush, som också kan göras med Zero Julmust

Så här tillverkar man sin egen sockerfria Slush

Ta fram en mycket bra mixer med extra styrka
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en bra Slush (issörja).
Klart.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som skall frysas in, ett flertal kan serveras. Denna metod fungerar också vid fikaställe-servering i lägre skala.

smaker

Detta är så typiskt för Aromhuset. Existerar inte en fin vara eller vettig metod så uppfinner man den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer för kolsyrat mineralvatten, nu kommer de före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting helt nytt och jättegott. Projektet kallas Sparkling Max och lär bli omtalat, kan hända sätta standard hur smaksatt kolsyrat mineralvatten ska smaka i framtiden.

Det är roligt att mixa egen läskedryck och du kommer inom kort att märka att du kan kreera den idealiska drycken på så sätt. Aromer för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan faktiskt mixa dessa lite som du önskar.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller blanda sockerfri Sockerdricka.

Julmust med lite extra kolsyra kan vara ett tips eller så kör du med något coolare inslag såsom apelsin.

Från läskkoncentrat så får du en lemonad som är helt unik, det finns ett helt utbud. Dessutom så kan du kalkylera med att den är nyttigare. På så vis att du drar ner på socker samt på andra onödiga ingredienser.

Din familj och vänner kommer att glädjas åt att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, precis vad de känner för!

smaksätta

Bubbla vatten hemma och använd smaker du inte någonsin tröttnar på

Kanske har du känt dig frustrerad mitt i sommaren när du ville ha Julmust men inte kunde få detta då butikerna inte säljer. Alternativt så tycker du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är speciellt mumsigt. Med läskkoncentrat så kan du få den dryck du vill ha när du vill ha den.

Därutöver så kommer du inte att lessna på din egen hemmagjorda läsk. Den kan hela tiden byta arom och så kan du ändra styrka så att det blir mer eller mindre läsk eller mer eller mindre smaksatt vatten.

Välj ut de smaker som du gillar och med variation

När du köper läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara förståndigt att variera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens kalas med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får billig läsk som smakar bättre än det mesta som du kan anskaffa i butiker och varuhus. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på allt-fraktfritt.se har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer personligen mängden kolsyra och styrkan på smaken. kolsyremaskin zero julmust Det blir välsmakande dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för någonting som smakar bra och inspirerande.