Det fungerar att söta med SÖTNINGSMEDEL på ett nyttigare sätt än genom socker

Otaliga kan aldrig tänka sej att det går att klara sig utan att söta.

istället

Vill man slippa viktökning finns det otaliga alternativ nuförtiden. SACKARIN är ett av många exempel på sötningsmedel man kan nyttja med gott samvete.

SACKARIN är icke det endaste eller ultimata alternativet till normalt vitt socker

Allaredan på 1800-talet upptäcktes SACKARIN som SÖTNINGSMEDEL och har seda dess använts att söta java och te. Ehuru SACKARIN går via matsmältningen utan att tas upp av kroppen så påverkas inte kroppens insulinnivå utav denna typ av sötning.

En annan orsak till att sackarin brukas flitigt av diabetiker. Sackarinets sötningseffekt på omkring 500 ggr mer är socker, är smått fantastisk men tyvärr är det en bismak av metall såsom inte gillas av alla.

Ett annat bra alternativ är Sukralos såsom SÖTNINGSMEDEL såsom smakar gott och har bara ett fåtal kalorier.

Utöver att Sukralos har 500 ggr sötningseffekt kan det även hettas upp och används för den skull också till bakning. Sukralos är tillverkat av socker.vilket är orsaken till att det smakar socker. Ytterligare ett sötningsmedel är Cyklamat såsom dock är svagare än Sukralos.Det här är i själva verket ett samlingsnamn för salter fast ämnet används till sötning samt ger upp till 40 gånger sötare effekt än strösocker.

Aspartam såsom är uppbyggt av två aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran är ett mycket välkänt SÖTNINGSMEDEL.. Aspartamet i sig kommer vid användning brytas ned till Fenylanin och det säljs som ett preparat för dem som vill viktreducera.

Nackdelen med Aspartam är att den smakar en del kemikalier.

Men det finns dessutom en del preparat såsom är totalt naturliga och som blivit mycket attraktiva

Speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN har diskuterats rätt så ofta de sista åren om de kan vara dåliga för kroppen

Då stevia som oxå kallas för sötflockel kom ut på marknaden så vart det många som blev glada.
Stevia finns såsom sötströ och är mycket nyttigare att använda än vanligt strösocker. Denna sötning är omkring 18 gånger sötare än med normalt strösocker.

Sötar du med Stevia kanske du märker en lätt bismak av lakrits. Du kan finna en del andra Stevia sötningsmedel där tillverkarna har mixat i annat för att dölja denna smak med ännu sämre resultat.

Ifall inte Stevia “faller dej på läppen” kanske du som ersättning ska prova Erytritol ett naturligt sötningsmedel du annars hittar i äpplen och päron. Ser ut och smakar såsom strösocker. I smak det näst bästa sötmedlet efter Sukralos.

Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta Sukralos eller Erytritol i de vanliga butikerna men från e-butikerna prisad.se och allt-fraktfritt.se kan du alltid beställa dem.

När du väljer och vrakar bland alla SÖTNINGSMEDEL kan det vara skönt att veta att bland de articifiella ska du stoppa i dig stora mängder innnan det kan anses vara skadligligt.

Om du inte uppskattar stevia och andra naturliga valmöjligheter så kan du definitivt nyttja kända produkter som SACKARIN och sukralos. Eftersom smakupplevelse är helt personlig är det din personliga som ska avgöra vad som blir din favorit.