Saigonkanel

Det finns mängder av fördelar att upptäcka med ketogena dieter som exempelvis Atkins och LCHF. Att kunna äta sig mätt på goda saker och likväl gå ner i vikt är för många ett drömscenario som blir sant tack vare den ketos som kroppen försätts i när den inte får i sig kolhydrater. Somliga har tufft för att hamna i ketos hur mycket de än anstränger sig, vanligen för att deras insulinkänslighet är låg – då är det dags att testa Gert Strand AB:s Saigonkanel!

Vad är Saigonkanel?


Kvalitetskanel från Vietnam via Gert Strand AB

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanelen, som är den sort vi hittar i de flesta matvarubutiker. Saigonkanel är dock mycket rikare gällande såväl smak som goda egenskaper än vad lågpriskanelen är – och svårare att få tag på. bantning trötthet
. Nu blir det dock plötsligt lättare att få tag på kvalitetssäkrad vietnamesisk kanel, därför Gert Strand AB inkluderar denna fantastiska krydda i sitt utbud.

Saigonkanel växer i centrala Vietnam, ganska långt från Saigon fastän sitt väletablerade smeknamn, och besitter fantastiska egenskaper ur enormt många skilda perspektiv. Ett av perspektiven är att vietnamesisk kanel hjälper kroppen att klara av ketos genom att förbättra insulinkänsligheten och skapa balans i systemet. Att det skulle vara något så spartanskt som exakt kanel för att åstadkomma denna lilla knuff var det förmodligen inte många som gissade, men djupdyker man en aning i ämnet så blir det snart väldigt självklart.

Höjer insulinkänsligheten

Kanel har länge ansetts nyttig, för diabetiker speciellt, därför att kanel balanserar blodsockervärdet, man slipper de västa topparna samt de djupaste dalarna. Nu visar det sig att just Saigonkanel bidrar till dessa effekter mångfalt.

Saigonkanelens fördelar i kampen mot fettet

Ifall man är en ordinär konsument som äter lite av varje, dvs. att man inte tillskriver sig någon särskild, kolhydratsreducerad diet, så har man även fortsättningsvis allting att vinna på ett kontinuerligt intag av Saigonkanel. En studie visar att Saigonkanel kan öka förbränningen av blodsockret i fettcellerna upp till 20 gånger vanlig hastighet, samtidigt som samma kanel öppnar upp i musklerna för energin att träda in. Saigonkanel hjälper kroppen att bränna loss fettmolekyler från fettvävnaden samtidigt som den stöder energin att ta sig in i musklerna. Bättre assistans att komma i form hittar man inte i någon kemisk medicin.

Hur får man i sig Saigonkanelen?

Med tanke på att Saigonkanel består av en ganska hög halt av kumarin som är ett giftigt ämne och vid extrem överdosering kan leda till leverproblem, så rekommenderas man att maximalt äta fyra gram vietnamesisk kanel om dagen. Kanske kan man höja dosen något ifall man är storvuxen. Så lite som ett gram har visat sig ge god verkan för att hamna i ketos, så det ultimata är om man kan experimentera sig fram till en dos som känns lagom för en själv.

Kanel är gott på massor av saker, det är ju trots allt för smakegenskaperna som kanelen är beryktad för över hela världen. Ha lite vietnamesisk kanel i kaffet så får du en ny dynamisk upplevelse. I kötträtter och efterrätter är kanel likaså en självklar ingrediens.

Handla Gert Strand AB:s exklusiva Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.