Hälsosam livsstil med hjälp av vietnamesisk kanel

Oslagbara egenskaper hos vietnamesisk kanel

Vietnamesisk kanel är en sorts kanel som är nära släkt med Kassiakanelen som i sin tur är den som vi ofta köper ute i handeln. Kassiakanelen är god, smakrik och på flera sätt enastående för vår hälsa och vi älskar denna krydda innerligt. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad variant av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och skänker ännu godare effekter gällande hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel heter kanelaldehyd. Detta ämne ger kanelen sin säregna smak som vi med stor förtjusning sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass samt müsli. Kanelaldehyden ansvarar också för kaneldoften som ofta används i eteriska oljor samt parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att eliminera svamp och används ofta på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig undan – doften avskräcker dem. Personer som ofta råkar ut för svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell och antiseptisk substans

Kanel – och då särskilt vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och tydliga indikationer finns på att det också är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha verkan mot tumörer är så stor att man omöjligt skulle klara av att inta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovanför är i själva verket häftigt nog, men det finns ytterligare anledningar till varför man ska testa att införa kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel har blodsockerreglerande egenskaper som gynnar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har ordinär Kassiakanel likaså, men inte i samma omfattning. Insulinkänsligheten kan eskalera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel regelbundet – det är en tämligen häpnadsväckande siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel på daglig basis så förbättras ens ketos vilket ökar förbränningen ännu mer, och är man en som tränar mycket så ökar ens muskeltillväxt därför att kanelen bäddar för det. Det existerar så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon gräns.

Öka fettförbränningen

Önskar man intensifiera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett perfekt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett tips att blanda den i morgonkaffet, då ges man en äkta rivstart på dagen. Om man därefter dessutom tar en hastig promenad på 45 minuter förstärker man effekten ännu mer.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte alldeles otänkbart – i Vietnam. Mer precist i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel även Saigonkanel – efter huvudstadens tidigare namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel bantning med te
.