Gå ner kilon med hjälp av Saigonkanel

Saigonkanel är en krydda som använts som både smaksättare och inom naturmedicin i årtusenden, och nu börjar vetenskapen få fram tydliga bevis på hur effektivt vietnamesisk kanel är för viktnedgång. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med sina aromer för kaffe, vispgrädde samt bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening förklara varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är tämligen komplex. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som information för många. Den som vill känna till mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den bästa

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanel, dvs. den kanel som vi hittar i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det relativt stor. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barnsben, men exakt vilka hälsofrämjande egenskaper denna välsmakande krydda äger är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i lukt och smak som i kulör och densitet, man kan dosera mycket mindre av sin Saigonkanel för att uppnå samma smak som man får med hjälp av vanlig dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa samtidigt som du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill i själva verket gå ner i fettmassa, att äga muskelmassa är endast positivt så det finns ingen anledning till att önska göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att intensifiera förbränningen av fett finns det mycket man kan utföra, träna och inta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, samt hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en betydelsefull funktion.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därmed utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är utomordentligt för den som önskar gå ner i fettmassa. Det i sin tur påverkar sköldkörteln positivt därför att den slipper slitas ut i förtid. Personer med diabetes har fått tydligt goda utfall av ett dagligt intag av kanel, och en del har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i konsultation med läkare).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF alternativt Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att utjämna sina blodsockernivåer med tanke på att de i stort sett alltid är låga. Kroppens primära energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Om insulinkänsligheten är låg kan kroppen dock fortsätta att framställa för mycket insulin, fastän ingen eller oerhört lite glukos behöver tas om hand, det kan försvåra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till rejäl hjälp i dessa fall därför att den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos i frånvaro av någon större bantning artikel
möda.

En anpassningsbar krydda

Kanel är gott i kötträtter, som smaksättning i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Handla Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.