Blodsockerbalans med hjälp av vietnamesisk kanel

Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel ger ännu bättre verkan än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så prova själv och märk av effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte helt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel finner ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla sätt.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så reduceras insulinutsöndringen. Detta skänker en rad olika goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som bidrar till huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig trötthet, och glukosen i blodet bränns med större effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många olika sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger också där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ytterligare.

Viktigt att särskilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syftet att gynna blodsockerbalans så är det viktigt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns några olika sorter att botanisera bland så en snabb redovisning skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än inget.

• Kassiakanel är betydligt starkare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Detta är kaneltypen vi normalt hittar i handeln.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är ännu starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innehåller det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den likaså ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt för hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och dessutom verkar den gagna ett ketogent tillstånd i kroppen.

Människor som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får så småningom ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. En del har emellertid tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig ge fenomenal effekt efter enbart någon dag. Det hänger sannolikt samman med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet främjar ett varaktigt läge av ketos. bantning risker
.

Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får fräsch vietnamesisk kanel i toppklass!