Vilket mossmedel bör man använda?

Det finns många skilda typer av medel som man kan tillämpa för att behandla en gräsmatta som angrips av mossa, ogräs samt sniglar. Ett mossmedel som är väldigt populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man svårighet med mossa i gräsmattan så kan det vara förståndigt att prova med järnsulfat samt vatten före man ger sig på andra metoder.

järnvitriol köpa

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte besvärligt att tillämpa järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Allting man behöver är en burk alternativt dunk med järnvitriol som är till för det här samt vatten. Moderna produkter som mossa gti gör det möjligt att foga en ordinär trädgårdsslang till dunken för att därpå sprida medlet över gräset.

En dylik ejektordunk kan man själv shoppa på allt-fraktfritt.se och blanda eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter blandning. Så köper man en hel påse järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet före det blir dags att gödsla gräset på våren och sedan så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Just när man ska bearbeta beror lite på den typ av gräsmatta som man har. Här kan det vara bra att konsultera med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att processa med järnsulfat i trädgård och inomhus?

Man ska ständigt överväga hur kemiska behandlingar kommer att influera den egna hälsan samt miljön, och det är angeläget att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det angeläget att veta att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det självklart bli farligt men vid vanlig nyttjande där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra bra att tillämpa sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger omkring. Inne så ska man vara en aning extra diskret och se till att ventilera då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill alla se snabba resultat samt ett fint gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa är att man ser så vackra effekter av det här. Ifall man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar såsom gödning samt rengöring så kan man undkomma stå med mossriven. Det här är angeläget. Läs mer här järnvitriol på tryckimpregnerat.

Ifall det är relevant med snabba resultat så borde man välja en produkt som består av järnsulfatet. Det här är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är dessutom ett näringsämne för gräs, och både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så korkat att gräset mår bra och blir grönare av att få en dos järnsulfat och att mördarsniglar inte gillar det här medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som många uppskattar.

Ifall du vill bli av med mossväxten så bör du nämligen välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och därpå se till att du applicerar på rätt sätt och vid rätt tidpunkt för en välmående samt bedårande tomt.