Så blir du av med sniglar samt mossa I trädgården på ett effektivt sätt

Även om du är en skogsmulle i själen så kan du tycka att mossa och sniglar icke är så trevliga inslag i trädgården. Om du hade kunnat tala snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska och mossa gti eller Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna och mossan.

Järnsulfat ogillas av mossa såväl som av sniglar

Ifall du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett avsnitt obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du icke misströsta. Skaffa en ejektorflaska och mossa gti (alternativt mixa 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

vattenkannspridare

När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten ovan mossan så kommer den att svartna och dö. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare plats.

Det finns dessutom de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan växa sig starkare då man ändrar marken som det växer i.

Det blir underhållande att undanröja mossa med en smidig spridningsdunk

Det blir sannerligen festligt att röja mossa då man kan stega omkring med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig ej i vatten (som säljarna ideligen påstår), det slammas i vatten. Således skakar man ejektordunken före användning och stundtals under användningen. Dessutom med färdigköpta produkter som Mossa GTI och Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju endast hälla på det medel som man vill nyttja i ejektorflaskan och därefter spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker helt automatiskt.

Ska man hantera ett stort område så är det minsann att råda att man gör detta med en smart dunk.

Taket har fått en ny kulör då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du tvingas eliminera mossan på taket! Det finns dessutom tak gti, Fulstopp Turbo och Takrent Turbo, som har samma fina verkan (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan använda på gräset. Om man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan medföra fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en bra ejektorflaska så blir jobbet så väldigt enklare. Detta är likaså ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter alternativt betala ett proffs för att komma och uträtta mossbekämpningen. Man kan handla en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och därpå ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket samt dödar all påväxt, också osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att processa ett tak så det är inte hela tiden att förorda att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar bort mossan på taket. Om man jobbar tillsammans med någon annan så kan det eventuellt fungera men själv blir det väl mycket göromål på en dag. mossa järnsulfat.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det icke för mycket och det är skönt att vistas utomhus. Det kan vara lämpligt att vidta behandlingen när inte vindarna blåser för hårt.