Mossa på stenplattorna ett minne blott

Mossbeklädda stenplattor är inte det mest tilldragande. Det är ju inte nödvändigtvis så att allihopa anser att det ser romantiskt och inbjudande ut med ett grönt mosstäcke. Det finns god anledning till att avlägsna mossa på stenplattor om man vill ha en bedårande och mysig trädgård. Med god mossbekämpning så får man fina plattor igen.

Före du ser på järnsulfat till gräsmattan så är det relevant att du betänker din arbetsmetod. Det är sällan intelligent att spraya på med järnsulfat samt vatten för att sedan tänka sig att mossan då den har dött kommer att regna bort. Dessutom kan det påverka plattorna.

Börja med att förbereda hur du ska döda mossan och sedan få bort den, och arbeta sedan steg för steg för effektiv borttagning av mossa från stenplattor.

Eliminera mossa på stenplattor med bra mossbekämpning och korrekt inställning

Bra mossbekämpning medför att man dödar mossan som finns på plats och skapar en miljö där den icke längre trivs lika bra. Det är för det mesta så att man ser mossa där det är ont om näring och det är således som man kan stödja gräset genom att gödsla redigt under vår och sommar.

Men stenplattorna kan man ju inte gödsla och här handlar det mer om att hålla fräscht och göra det komplicerat för mossan att komma åter. Bra mossbekämpning börjar redan då du väljer stenplattorna som du skall lägga i trädgården. En ofläckad samt slät yta är ej lika inbjudande som ett poröst material med många ihåligheter.

gräsmatta mossa

Tänk rätt från begynnelse men förtvivla icke ifall du nu tvingas röja mossa på stenplattor som har gott om ihåligheter samt ojämnheter. Det går att få bort mossväxten med järnsulfat samt vatten alternativt Bensaltensid eller Fulstopp. Anta att du kan besegra mossan och du kommer att vinna!

Viktigt att tänka på om du ska arbeta med högtryckstvätten

När mossväxten på stenplattorna är död så vill man förstås spola dän den och det kan man lätt göra med en högtryckstvätt. Men man ska vara försiktig då man väl börjar spruta på stenplattorna. Mossbekämpning av det här slaget kan medföra att mossan sprutar åt samtliga håll så beskydda ögon med ett bra ögonskydd då du jobbar.

Högtryckstvätten kan också skada stenar av poröst material. Om du skapar ojämnheter så ger du ju bättre grogrund för annalkande mossa så arbeta hellre långsamt och låt järnsulfat plattor kan behandlas med göra större delen av arbetet.

Ofta är det en god ide att inhandla en platt-tvättare som finns som komplement till högtryckstvätten.

När kommer mossan att vara borta för alltid?

Med en järnvitriol blandning så kan man komma långt men det är inte absolut att man kan eliminera mossa på stenplattor med en enda behandling. Järnsulfat, eller järnvitriol, för plattor skänker goda resultat, men beroende på hur mycket mossa man har att göra med så kan man behöva upprepa behandlingen några gånger. Klicka Här och nu för mer detaljer mossa i gräsmatta.

Samma sak ifall det är ljusa plattor och man inte kan använda järnsulfat för det färgar, utan använder Bensaltensid alternativt Fulstopp. Alla preparat och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se

Mossan försvinner ej för evigt men man kan hålla den i schack via regelbundna behandlingar med bra mossmedel som är skonsamt mot dig samt naturen men som hatas skarpt av mossan.