Man kan effektivt få dän mossan med hjälp av en spridarramp

Hur funkar det att sprida järnsulfatpulver för att få dän mossa? Ifall man skaffar en mossa GTI eller en ejektordunk så är det ju ej så svårt att spraya på men den som vill mixa själv för billigaste järnsulfat pris eventuellt hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan detta klaffa fullständigt fantastiskt.

Så fungerar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är enkelt nog att sätta en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner lite om de skrapor som man kan använda i köket och för att städa fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett regelbundet sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

järnvitriol på tryckimpregnerat

Detta är effektivt och enkelt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Dessutom så får man ju gå flera omgångar för att hantera en större gräsmatta. Det här är anledningen till att en del väljer att ta bort mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis ovan gräset.

Sprid järnsulfat samt vatten på rätt sätt på gräset

För att du ska få ultimata effekten med spridarrampen så är det mycket viktigt att blandningen du har i kannan har korrekt järnsulfat dos det vill säga korrekt balans mellan pulver och vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du åtfölja anvisningarna som finns på säcken eller burken utförligt.

Det är sällan intelligent att dra till med lite mer pulver för att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda noga så att varje del vatten har pulver. Ifall du ej åstadkommer detta så kan behandlingen på somliga ställen av gräset bli fullständigt meningslös.

Blanda korrekt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Det här beror självklart på hur mycket gräs du har. Men det rör sig inte om mer än en skopa till 10 liter vatten, så kostsamt blir det inte och man kommer lång även med en mindre behållare pulver.

Fördelen med GTI är att man själv inte behöver grubbla på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen exakt som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är kostsamt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att inse precis hur man skall mixa så att det blir korrekt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är praktisk men inte för alla

Innan du beställer spridarrampen till din vattenkanna därför att avlägsna mossa i trädgården så ska du betänka ifall det här faktiskt är rätt val för dig. Om du vet att du orkar med att gå runt med en full och halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att klara jobbet.

För äldre personer samt andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte alltid den bästa lösningen. Det blir alldeles enkelt för mödosamt att bära vattenkannan. Vill ni veta detaljer Klicka Här få bort mossa i gräsmattan. Man ska också tänka på att man behöver gå långsamt fram vilket kan bli mödosamt för vissa varpå mossa GTI alternativt egen blandning i ejektordunk är ett bättre val.