Hur tar man hand om gräsmattan på bästa sätt?

Våren kommer och det blir dags att ta hand om gräset. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är det här lätt gjort, men en del väljer att mixa järnsulfat och vatten därför att sprida med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

järnsulfat

Med en kraftig gräsmatta så är dunk gti ett korrekt bra val

Om det är så att man har en väldigt stor tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett rätt så jobbigt uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker som dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver ej tänka på hur mycket vatten man ska ha till varje skopa järnsulfat och det är ju förvisso mycket praktiskt.

Nu får man självklart hålla i dunken då den icke fungerar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir detta ändå enklare än att blanda personligen och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en normal vattenkanna vara allting som man behöver

Då du har en väldigt fjuttig tomt så är det inte säkert att en praktisk dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du fort samt effektivt bli färdig med mossbekämpningen. Det tar icke lång tid att stega runt då du blott behöver en full vattenkanna med järnsulfat samt vatten för att få det hela gjort.

allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen och ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en glimt, man ser skillnaden på spridardunken och spridarrampen för vattenkanna genast.

Det är inte svårt att blanda järnsulfat själv. Följ endast instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få dän mossan på taket

Om det är så att du också har mossa på taket så är det bäst att använda en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo eller Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än ifall man försöker sig på en hemgjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju ifall du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då tvingas du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det likaså bra att kunna jobba med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket därför att spruta uppåt med vatten och med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som verksam ingrediens). Klicka Här för ytterligare information.

Bra redskap är viktigt då du vill ta hand om hus och trädgård

Oavsett om du vill stega runt med vattenkannan eller införskaffa dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det viktigt att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är icke skojsamt att fastna mitt i arbetsprocessen för att verktygen ej fungerar som de ska. Det här slipper du om du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan man ju konsumera flera år i rad och likaledes en skrapa som man kan använda då man förbereder för mossbekämpning på taket.