Du kan järnvitriol köpa för träbehandling samt för mossan i gräset

Det är betydelsefullt att veta hur järnvitriol bör användas. Det är nämligen en sak att hantera trä och en helt annan att använda järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa samt sniglar.

järnsulfat köpa

Köp rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att bearbeta trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Om man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att tillhandahålla en viss nyans. Detta kan verkligen bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att döda mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre om du har problem med mossa i gräset. Här kan man exempelvis välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att distribuera järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen samt den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och blanda själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller införskaffa deras breda spridarramp för vattenkanna, mixa 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Om du är ute efter järnvitriol altan kommer att må fint av så är det också relevant att du tar reda på hur du ska applicera produkten. Ibland så kan det vara smart att bifoga helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte framföra att järnsulfat är en riskfylld produkt men då du ska behandla trä så kan det ju ingå många olika ämnen som möjligtvis inte är så nyttiga för händer samt för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju god ventilation, men inomhus så kan det vara smart att öppna fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte enbart altanen, trägaraget samt trappan av trä till huset som mår fint av behandling med järnsulfat. Det finns massor smarta användningsområden som exempelvis det att man kan bli av med mossan ifall man behandlar med järnsulfat och vatten två gånger per år. Länk till ytterligare tips

Något som många uppskattar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att bruka. Det krävs inte många behandlingar för att observera effekt, och det oavsett ifall man behandlar trä alternativt gräs. Detta är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård och ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan även vara en bra idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen och på taket. Därtill så mår gräset bra av den här typen av hantering vilket kan vara bra att tänka på om du ska järnvitriol köpa online eller i en generell trädgårdshandel.