Det är inte komplicerat att genomföra en takrengöring på egen hand

Med tiden blir tak samt tegelpannor slitna och tvingas rustas upp. Det här beror på att lavar samt mossa har fått grund. Men det behöver icke vara så farligt som det ser ut och man kan uträtta takrengöring själv på ett någorlunda så lätt vis.

En taktvätt kan man nämligen verkställa med trädgårdsslangen samt Takrengöring Turbo som innehåller bensaltensid samt vatten. Det är enbart att klättra upp på en stege och spraya ut ovanför taket. När mossan har dött så kan man raspa av den med en skrapa som har ett långt skaft alternativt tillämpa högtryckstvätt för att tvätta bort. Eller låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så lätt kan du åstadkomma din takrengöring själv

Klättra upp på stegen samt börja processa med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns annorlunda produkter och det är tydligt att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan också blanda själv om man vill och tillämpa sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se alternativt lägga på i påläggsläge (kemläge) med vissa högtryckstvättar.

Innan du utför behandlingen med Fulstopp eller Bensaltensid så kan du starta med att skrapa av mossa som man lätt får bort med en plastskrapa. Tänk på att nyttja en raspa som är konstruerad för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du icke skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Spola med vanligt vatten därför att få bort den mossa som du har skrapat loss. Gör fräscht i hängrännan där allt smuts samlas. Nästa steg blir att behandla med blandningen. Då avdödar man samtliga sorters påväxt, icke bara mossan. Allt för långtgående att meddela här, en ta glimt på Fulstopp.com.

Angeläget att tänka på säkerhet då man gör en taktvätt

Det är viktigt att man har en god stege då man gör takrengöring själv. Det får icke bli svajigt då man står och sprutar samt skrapar. Då det blir dags att bearbeta taket med Bensaltensid så ska man dessutom tillämpa sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser ej ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även om man får samma fina verkan. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder även till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Ifall du utför taktvätten med högtryckstvätt så är det avsevärt relevant att du riktar tvätten på korrekt sätt. Det är dåligt att spraya nedifrån och upp eftersom vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det alltså vara så att du behöver klättra upp på taket därför att komma åt på korrekt sätt.

Förvalta takets tegelpannor på rätt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är bra för taket. Arbeta på ett skonsamt vis och använd ej material som kan skrapa sönder pannorna. Om du använder dig av järnsulfat samt vatten på rätt sätt så ska det inte krävas så mycket kraft för att få bort mossan. Vill ni veta mer Klicka Här ta bort mossa.

En god takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in detta arbetet och taktvätt då du verkligen har tid för det och icke behöver stressa. Lär dig mer om ditt tak och hur det skall behandlas samt hur ofta för att eliminera mossa på ultimata sätt. Gör därefter upp en plan för när du behandlar igen så att du vet precis när du behöver klättra upp och vårda takpannor åter kommande gång.