Bli kvitt mossan med järnsulfat

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Ifall det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du känna till att du definitivt kan göra något åt det här. Du behöver inte betala dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan hantera mossbekämpning på egen hand med bra utrustning och korrekt produkter.

järnsulfat mossa

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du ständigt har drömt om.

Måste det vara så komplicerat med effektiv mossbekämpning?

När man tittar på instruktionsfilmer för hur man ska bekämpa mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att det här kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne samt snöre, att man har korrekt vattenkanna, gärna spridarramp, och att man ser precis hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så komplicerat att nyttja järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det sannerligen inte! Idag så finns det oerhört smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat samt vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju enbart att koppla till trädgårdsslangen och därpå spraya gräset med dunken som blandar vatten och medel automatiskt. Järnsulfatet är verkligen ett smart ämne som man drar enorm användning av och det är betydelsefullt att man finner en enkelt metod för applicering så att man inte låter bli av ren lättja.

Nu är mossa GTI och alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma kostnad…

I allt-fraktfritt butiken finns även en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Fungerar till tak även med Bensaltensid (operativ substans i Tak GTI) eller fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar ej all påväxt). Länk till ytterligare tips

Vilket järnsulfat är bäst för behandling av mossa?

Järnsulfat och järnvitriol är detsamma men man kan finna produkter som använder de olika namnen och som innefattar mer än järnsulfatet. Om man vill få fatt i det bästa mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att investera på en fläckfri produkt alternativt köp järnsulfat och blanda detta järnsulfat med vatten.

Att själv köpa järnsulfat (om du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett enastående tips) kostar därutöver en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är rent järnsulfat, kostar runt 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så smart att lägga dyra pengar på en produkt som lovar guld och gröna gräsmattor. Det krävs nämligen mer än mossbekämpning för att få en riktigt fin gräsmatta och ifall du blott sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det ej att skänka mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du självklart av med sniglarna och därjämte så kan gräset bli grönare, men du måste likaså gödsla och utföra annat därför att gräsmattan ska bli så förnäm som den kan bli.

Processa gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten samt vattna ut järnsulfatet med spridarramp eller spruta ut med ejektorflaska. Efteråt låta mossan ligga kvar. Allaredan detta skänker en markant förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som ger grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt snyggt gräs på tomten så gäller det alltså att granska vad man kan skapa för att ge det bra om näring och dessutom hålla undan ogräs samt sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att funka bättre.

Gräset behöver även gödslas varje år samt kalkas med 2-3 års mellanrum. Självfallet växer det lite snabbare då, blir gräsklippningen för krävande så är en robotgräsklippare en bra lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och efteråt återigen under hösten eller så raskt ny mossa visar sig. Ifall du ska blanda själv så ska du se till att hantera pulvret på rätt sätt och att ha de instrument som krävs för att distribuera jämnt över gräset.