Bli av med ointressant mossa I gräsmattan

Mossa i gräsmattan vad göra och vad inte göra för att bli av med eländet?

Det kan vara tufft att uppnå den perfekta gräsmattan. Och med mossväxt i gräset så kan man få känslan av att man för alltid kommer att leva på en skogstomt. Mossa i gräsmattan vad göra och vad bör man kringgå?

järnfosfat

Gräs i trädgården som gräs på golfbanans green

Om du går och sneglar på den lokala golfbanan och tänker dig att en dylik green i trädgården inte vore så befängt så ska du känna till att du tvingas riva rubbet samt betala en rikedom för en väl selekterad grässort för att få likadan verkning hemma. Det är det knappast värt då man kan inhandla järnsulfat samt med järnsulfat och vatten minsann kan få en förtjusande grön färg samt ett gräs som känns mysigt att gå och stå barfota på.

Men med mossa i gräsmattan vad göra och inte göra för att få den här effekten? Låt oss betrakta några vanliga alternativ…

Järnsulfat samt vatten för att tillintetgöra den avskyvärda mossan

Börja med järnsulfat på gräsmattan för det här är något som otvivelaktigt fungerar som mossmedel. Järnsulfatet dödar mossan och hjälper även gräset att se grönare ut. Vårda en gång på våren, samt en gång på hösten därför att få tjusig verkan.

För god spridning så man du köra med en mossa gti ejektordunk som blandar vatten och järnvitriol på ett smidigt sätt. Eller mixa själv, 288 gram järnvitriol och vatten upp till en liter och en tom ejektordunk och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se.

Riv bort mossan med yrkesmässig mossrivning

Ifall man ska påpeka sådant som man måhända borde undvika så är mossrivning ett enastående exempel. Det här är något som tar tid samt kraft och som många gånger leder till att man sprider mossans sporer till nya delar av trädgården. Därför skall man hela tiden vattna ut järnsulfat några dagar före mossrivning.

Ifall du tycker att det blir fint med rivning och möjligtvis planerar att lägga på gott om jord och nya frön så möjligen det här kan vara ett bra val men betänk det noggrant före du handlar en riv och drar igång arbetet.

Processa med järnsulfat samt vatten två gånger per år och så fort mossan visar sig

Ifall du vill köpa järnsulfat och behandla gräset med medlet så kan du tajma detta med andra viktiga behandlingar. Efter att ha spritt järnsulfat på gräset under våren så bör du gödsla. Mossan trivs i näringsfattiga miljöer medan gräset gillar näringsrik jord. Du kan också lägga på mer jord och sprida nya gräsfrön för att få bättre fart på mattan. Kalka vart 2-3:e år så har du korrekt pH för en utomordentlig gräsmatta.

Ifall du klurar på det där med mossa i gräsmattan vad göra och inte göra så är ett säkert grepp järnsulfat. Så enkelt är det. Du kan förena järnsulfatet med allt från mossrivning till olika bekämpningsmedel mot ogräs i gräsmattan. Klicka Här för mer information ogräs i gräsmattan.

Det allra viktigaste är att du har en plan samt att du följer den. Om du börjar med något och ger upp halvvägs så kan du inte komma efteråt och påstå att den här metoden ej funkar. Det gäller att ge gräsmattan en chans och att man har en bra portion tålamod.