Bli av med mossan på ett effektivt sätt med dunk gti

Det är både en dyr och tidsödande process att bestrida mossa. Men du kan faktiskt spara på både tid samt pengar om du väljer dunk gti som gör det så mycket enklare att utbreda och som dessutom drar ned på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är lätt att använda sig av då man vill utbreda järnsulfat över gräsmattan eller på taket.

utvattningsbom för vattenkanna

allt-fraktfritt.se finns en god illustration som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att vidtaga mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så underligt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man tvingas ge sig ut och riva bort mossa och göra en massa annat arbetsamt så måhända man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till kommande år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan mixa själv för småpengar alternativt inhandla klart) som är så väldigt behändig. Man behöver ju bara koppla slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett väldigt smidigt sätt. Ni sprayar på och går ut över gräset för att bli klar på nolltid!

En ejektorflaska gör att det rentav blir underhållande att bearbeta gräset innan gödsling samt odling. Det här kan man sedan upprepa till hösten för att hålla mossan i schack. Därutöver så kan man hushålla en hel del pengar på att undfly dyra produkter som inte alls ger samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och blanda gödning med vatten och spruta ut lika enkel. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte endast gräset som drabbas av mossa. Man kan också behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo eller Fulstopp Turbo för att ordna med takrengöring. Här får man även god användning av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en position alternativt en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och spruta uppifrån och ned.

Man kan göra mer än bekämpa mossa med en bra spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går exempelvis att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes funkar för endast rengöring, det finns mer) för att rengöra huset utvändigt eller möjligen förvalta gångar som har blivit jordiga och leriga. Har man långa staket så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större ansträngning.

Man kan även ta hand om gödningen som följer mossbekämpningen med detta verktyget. För den skull skall man spara ejektordunken år från år. mossa i gräsmattan vad göra. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Det här har man ju användning av i olika situationer så det här är en produkt som är utmärkt att ha hemma i förrådet.

Ifall det är så att du inte är säker på om du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du ej grubbla på ifall du har gjort för mycket alternativt för lite. Du vet att det blir alldeles lagom och det är enbart att fortsätta med behandlingarna för att få en fager trädgård och ett tak utan mossa.