Använda järnsulfat till mossan eller är det lika lämpligt med Weibulls?

När man väl inser hur man kan nyttja sig av järnsulfat därför att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Troligen kunde man förena Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks ge sig är uppenbart, men ska man investera på Weibulls mosspreparat alternativt kan det klaffa lika bra med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Ultimata effekten med ultimata mosspreparatet

Den ultimata effekten får man självklart med det preparat som verkligen tar död på mossan och som samtidigt är bra för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja tänka på ifall det inte är klokare att personligen mixa eller att inbringa en ren järnsulfatprodukt.

järnsulfat utvattnare för vattenkanna

Faktum är att det är mycket billigare att handla medlet på allt-fraktfritt.se än att inhämta en märkesprodukt. Man får en 25 kg säck för samma pris som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är självklart angeläget att du är varse om hur du ska utbreda järnsulfat och vatten på rätt sätt över gräsmattan så att du får bästa möjliga resultat.

Samtliga snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara intressant att observera är att en del snigelmedel har en grund som består av järnsulfat, eller järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att handla en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därefter blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte inhandla antisnigelmedlet separat då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att vara medveten om.

Det är viktigt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man även tvingas tänka på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön samt den egna hälsan. Om man köper en blandning som ska ha ihjäl mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta kanon men inte om det här preparatet är giftigt.

En stor styrka med att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att detta inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan exempelvis inte döda ogräs med järnvitriol. Det är bara mossan samt mördarsniglarna som ryker och för flera så är det mer än nog.

Betala korrekt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks gälla även bland de som pysslar i trädgården. När man kan köpa en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre burk från Weibulls så kan man ju undra varför folk inte utför detta i större utbredning.

Problemet för somliga är det där med dosering och att man ej har korrekt utrustning för att mixa järnsulfatet med vatten. Men i det här fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (alternativt handla en ejektordunk och mixa eget koncentrat för kaffepengar) som skänker smidig blandning och därpå okomplicerad behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att bibehålla ett öppet sinne och fundera lite på hur man på bästa vis kan förvalta gräsmattan och bli av med mossan. De flesta kommer fram till att det minsann inte är så komplicerat att beställa en billigare produkt online (kolla järnsulfat samt samtliga smarta järnsulfatprylar på allt-fraktfritt.se) som därutöver är bra för miljön och riktigt oproblematisk att tillämpa sig av.