Wassermaxx Deluxe – den snygga kolsyremaskinen

Bland Wassermaxx produkter ingår Wassermaxx Deluxe som har en oerhört lockande design. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass och vikt än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på omkring 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga samt två PET-flaskor.

Det enda man behöver göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar ungefär 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att tvätta för hand med hjälp av lite diskmedel och vatten.

Wassermaxx Deluxe ger smakligt kolsyrat vatten eller smarrig läsk på endast några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man därefter smaksätta vattnet med läskessenser eller bordsvattenaromer så droppar man bara i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, gör egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser och socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller bra kvalitet. Det finns självfallet andra märken man kan testa när det handlar om smak. Sodastream har flera smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel samt socker. Aromhuset har ett brett sortiment av bordsvattenaromer utan socker och sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra bolag som gör olika essenser är Sonjo och saftföretaget Bob.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Vatten är nödvändigt för oss att dricka, vi bör få i oss omkring 1-2 liter vatten om dagen och det är för många tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, eller en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan prova fram olika favoritsmaker och variera smaklöst bubbelvatten med riktigt smakrika läskedrycker, allt efter egen dagsform.

Att inhandla vatten på flaska är sanslöst kostsamt om man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ungefär 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så kraftig skillnad är det inte om man räknar in kostnader för kolsyra och eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att framställa sitt eget bordsvatten mot att handla buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, många gånger kan Ramlösa, Loka och Vichy Nouveau upplevas som aningen blaskiga då smaksättningen är mycket mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter individuell smak. Man slipper därutöver kånka tunga flaskor, burkar samt backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Bara co2 cylindern behöver fyllas på någon gång då och då. Detta medför så klart också att man åstadkommer en god handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan finna mängder av annorlunda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx samt Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer och i större varuhus.