Testa Aromhusets smakessens av persika till ditt kolsyrade vatten

Persika är en söt stenfrukt med ett ludet hölje, mjukt, orangefärgat fruktkött och en stor kärna i mitten. Persikoträdet trivs i ganska varma klimat som i länderna omkring Medelhavet, men kan också odlas i södra Sverige och Danmark ifall förutsättningarna är fördelaktiga. Trädet är relativt litet och har en maxhöjd på ungefär 6 meter, det bär blommor på våren, mellan februari och april, som sedan utvecklas till de goda, saftiga frukter vi så väl känner till.

sodavatten smakersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Smaken av persika är mycket omtyckt i mycket, allting från te till kräm, saft, juice, glass alternativt drinkar – allting blir gott tillsammans med persika! Aromhuset är ett märke som framställer essenser till kolsyrat vatten. Dessa essenser är fria från socker samt kemiska preparat, men ger rik samt god smak åt ens bubbelvatten. Samtliga Aromhusets essenser smakar som de ska och kan blandas med varandra efter egna önskemål. Persika är en av 16 smaker från Aromhuset och är enormt välsmakande tillsammans med bl a Äpple, Citron alternativt Banan beroende på ifall man uppskattar sötma eller syrlighet. Persika är självfallet otroligt god alldeles på egen hand också.

När man doserar essensen i vatten rekommenderas man att ta ungefär 2 ml smak till en liter vatten, smakerna är högkoncentrerade och varje flaska innehåller 30 ml, så med angivna rekommendationer räcker varje liten flaska till ca 15 liter vatten. Smaken kommer till sin fulla rätt i kallt, kolsyrat vatten som har doserats en stund innan intag. Vi måste ju få i oss tillräckligt med vatten varje dag och med Aromhusets essenser ihop med lite bubblor blir det både gott och enkelt.

Man kan mixa Aromhusets essenser i kolsyrat vatten från affären, men det går precis lika fint att ha i vatten som man med en sodastreamer har kolsyrat i hemmet. Det är därtill ett miljövänligare alternativ som även är snällare mot plånboken genom att man slipper bidra till onödiga transportutsläpp och någorlunda kraftiga överpriser. Vattnet i våra svenska kranar håller oerhört god kvalitet och är i mångt och mycket bättre än något annat vatten, så genom att använda sig av det spar man sina slantar, miljön och gör samtidigt hälsan en tjänst.

Svenskar dricker väldigt mycket kolsyrat vatten, och ännu mer av smaksatt kolsyrat vatten. Vi vill ha ett angenämt alternativ som inte skadar hälsan, men som är roligare än vanligt, stilla och smaklöst vatten. Aromhusets essenser är sockerfria och innehåller inga kalorier. De är också fria från sötningsmedel som ger konstiga bismaker samt färgämnen och passar därmed dagens moderna samt hälsomedvetna personer.

Man kan även låta barnen njuta av välsmakande bubbelvatten utan att oroa sig över hål i tänderna eller onödiga sockerchockar, i sortimentet finns till och med ett par smaker som är speciellt framtagna för just barnen. Persika, med sin söta, mjuka smak, är dock också en essens som lämpar sig väldigt väl åt barnens smaklökar.