Svart vinbärssmak i det kolsyrade vattnet är ljuvligt

Att smaksätta sitt kolsyrade vatten med Aromhusets koncentrerade smakessens Svart Vinbär ger en något syrlig och uppfriskande smak som för tankarna till varma, svenska sommarkvällar. Svart vinbär passar väldigt fint i just kallt, krispigt bubbelvatten, men även i hett vatten som te – på egen hand eller som smakförstärkare.

Aromhusets smaker kommer i små flaskor på 32 ml, varje flaska mäter alltså inte mer än ungefär 8 cm och ändå finns det smakkoncentrat för hela 16 liter lätt smaksatt vatten i varje flaska. De går med fördel att nyttja till eget kolsyrat vatten med hjälp av Wassermaxx eller Sodastream maskiner, men dessutom färdigt sodavatten köpt i butik funkar fint. För att dra så mycket smak ur essenserna som möjligt så ska vattnet vara kallt och med mycket kolsyra då kolsyran har en förmåga att intensifiera smaker. Man kan gärna även mäta upp vattnet en dag innan man dricker det så att smaken får en chans att utvecklas samt absorberas i vattnet.

kolsyrat mineralvatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvattenaromerläsk syprupkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Om man doserar Aromhusets Svart Vinbär i enlighet med anvisningarna, vilket är ungefär 2 ml per liter vatten – alternativt 2/3 kapsyl – så får man en större smakupplevelse gentemot de lätt smaksatta dryckerna i affärerna som motsvarar ungefär 1 ml essens per liter vatten. Fördelen med att själv smaksätta är att man kan mäta upp hur man vill. Vill man bara ha en klen touch av Svart vinbär smak så tar man i 1 ml, och vill man ha mycket smak så tar man i mer.

Aromhusets smaker går även att kombinera med varandra. Svart Vinbär är t ex otroligt härlig i kombination med de andra bärsmakerna alternativt citron för en riktigt fräsch och syrlig smak. På detta smarta vis kan man få fram olika kombinationer nästan i oändlighet och valfriheten man får att välja smak efter humör hemma i sitt kök är något man inte ens kan finna i de mest välsorterade butikerna.

Det roliga med Aromhusets smaker är att man nyttja dem till vad som helst. Som redan har nämnts är just Svart Vinbär mycket gott som te essens, men också i grädde som tillbehör till en härlig paj alternativt till en sommarfräsch kompott av grädde/yoghurt/glass samt färska frukter eller bär. Det gäller att testa sig fram när det gäller doseringen, men Aromhusets särskilda doseringspipett gör det lätt att precisera och långsamt lägga till milliliter efter milliliter tills man är nöjd med smaken.

Att smaksätta sitt vatten, sin frukostfilmjölk, sin grädde eller sitt te med en god smak är något av en lyx och genom att nyttja Aromhusets smaker kan man göra detta med gott samvete. Alla smaker, inberäknat Svart Vinbär, är fullkomligt fria från färgämnen, sötningsmedel och socker. Trots det är de i otroligt små mängder redan rika på fruktiga smaker.

Genom att inte tillsätta socker i sina smaker har Aromhuset lyckats ta fram ett sätt för folk att njuta av smaksatt bubbelvatten samt andra godsaker utan att man behöver tillsätta en enda kalori. Perfekt för den som vill hålla figuren under kontroll eller har bekymmer med till exempel diabetes, men samtidigt vill kunna unna sig goda smaker.

Smaken av svart vinbär tilltalar både vuxna samt barn även ifall det dock mest är vuxna som dras till den. För barn har Aromhuset några speciellt framtagna smaker så att även de kan njuta av smakligt och festligt bubbelvatten utan att få i sig onaturliga tillsatser samt socker i onödan. Allt som allt har Aromhuset 16 goda smaker att välja bland, allt från ovan nämnda Svart Vinbär till Jordgubbe, Fläderblom samt Absint m fl.