SodaStream kan hamna i strid medd Coca Cola

SodaStream har plockat fsamman 3714 tomma Coca Cola burkar och fyllt en stor bur för att visa på hur miljödåligt det är att inte blanda läsken hemma i stället.

Coca Cola hotar SodaStream samt kräver att deras burkar inte får användas i en av SodaStreams reklamkampanjer. I ett brev från Coca Colas jurister till SodaStream hävdar Coca Cola att de äger alla sina aluminiumburkar och att ingen annan har rätt att utnyttja dessa. NNu går SodaStream till motattack igenom att kungöra hotet världen över.

Detta är vansinne. Om Coca Cola hävdar att de äger alla sina burkar då måste de ju också ansvara för att städa opp burkarna. Istället för att tacka oss för att vi plockar opp deras skräp får vi ett hotbrev från deras jurist. ”

Daniel Birnbaum, direktör på SodaStream

Kampanjen Coca Cola är upprörd över innehåller burar fyllda med flaskor samt aluminiumburkar. Buren ska symbolisera den miljöförstöring som läsk samt vatten på flaska samt ask innebär. I Sverige placerades buren i Kungsträdgården i Stockholm under våren samt budskapet på den svenska buren är att en genomsnittlig svensk familj på fyra personer förbrukar tillsammans 3 714 flaskor och burkar på fem år. Alla dessa flaskor och burkar kan ersättas av en endaste återanvändbar butelj från SodaStream.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvattenessenserläskkoncentratkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Man kan tycka att SodaStream är mindre begåvade som går i strid med jätten Coca Cola. Då skall man veta att SodaStream i flera decenier själva angripit andra affärsverksamheter för att skydda sitt monopol att fylla sina kolsyreflaskor.

Kolsyreflaskor är en metallflaska {och SodaStream har förlorat i många länder. Men i Sverige har SodaStream just vunnit mot Vikingsoda i Tingsrätten mot alla odds och trots att det finns EU-prejudikat.

Vikingsoda är en stor miljökämpe med läskmaskiner, kolsyra, läskkoncentrat och bordsvattenessenser.

Så Coca Cola har att välja. Går man i batalj så är det mot en stridsvan motståndare som – i varje fall i Sverige – kan vinna även om de skulle förlorat i andra länder. Och dessa burkar är plockade i Sverige.

Mer info på:

https://www.cisionwire.se/sodastream/r/coca-cola-forklarar-krig-mot-sodastream,c9275471