Soda Streams främsta konkurrent heter Wasser Maxx

Wasser Maxx marknadsförs av Aga och är stora på marknaden för kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till alla kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», detta skedde år 1903. Trots att idén har funnits med ett längre tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev riktigt populära.

Sodastream är givetvis Wasser Maxx största konkurrent och lever väl på sin höga kvalitet och långa erfarenhet. Aga är dock även väletablerade och står sig någorlunda fint mot Sodastream tack vare god kvalité och lite lägre priser. Aga producerar också carbonatorer, både för hemmabruk och professionellt användande. De är kända som specialister gällande kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, också till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten genast ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret samt kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Vissa av dessa har också vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, samt gör det extra friskt och fräscht varje gång man vill dricka en aning bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar rymma kolsyra för ca 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett sortiment av vanliga kolsyremaskiner, vilka därutöver är lite billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare kontinuerlig kvalitet samt konkurrenskraftiga priser som Wasser Maxx lyckats bli en så pass enorm medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

kolsyremaskin

Aga gör sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra enligt – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet samt Alco2jet innehåller lika mycket och bägge cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att nyttja till båda märkena. Detta för att gaser inte ska kunna förväxlas samt användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ungefär 50 liter vatten, vilket självklart beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är slut lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man köper en ny.

Aga framställer inte enbart Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer och ypperlig kolsyra, utan även aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken innehåller socker eller sötningsmedel, dessutom har de två klassiska cideressenser. Andra företag som är framgångsrika gällande aromer samt essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob och Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att köpa i vanliga butiker. Fastän innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ca 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör om vi kolsyrar samt smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att göra sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man ganska snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är betydligt lättare att få i sig tillräckligt med vätska om man dricker goda drycker. Istället för att förspilla slantar på dyra flaskor vichyvatten kan man framställa sitt eget, som blir exakt så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra till alla miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med hjälp av en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare samt mer miljövänligt.