Smaksätt ditt vatten med Soda Stream smaker

Ute på marknaden fullkomligt kryllar det av skilda smaker för Sodastream. Sodastream var först med att producera kolsyremaskiner för hemmet, det skedde av en man vid namn Guy Gilbey så tidigt som år 1903. Rika hem, och bl a det brittiska kungahuset blev först med att få tillgång till sodastreamers men inte förrän på 50-talet nådde de den kommersiella marknaden.

Sodastreams stora genomslag kom under 70-talet och höll i sig genom 80-talet. Än idag är vi många som har nostalgiska barndomsminnen förknippade med Sodastream. På 90-talet hade intresset för bubbelmaskinerna svalnat och man sålde knappt några maskiner eller tillbehör alls. Idag ser vi hur trenden har vänt, försäljningen av sodastreamers är större än tidigare.

smaksatt bubbelvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Det ligger helt rätt i tiden att skaffa sig en Sodastream, vi dricker mer och mer kolsyrade drycker och dagens konsumenter är inte villiga att kompromissa med det de vill ha. De kolsyrade drycker man handlar i affären består till minst 90 % rent vatten, vatten som vi har, om inte ännu renare, direkt i våra kranar. Svenskt vatten är ett av de renaste vatten man kan finna på jorden, och Livsmedelsverket genomför kontinuerligt noggranna kontroller för att garantera vattnets höga kvalitet.

Vatten är det nyttigaste man kan dricka, men i längden kan det kännas tråkigt att dricka det slätt ur kranen. En aning kolsyra åstadkommer hela skillnaden och möjligtvis aningen smak åt den som inte gillar smaklöst vatten. Ramlösa, Vichyvatten och Loka är namnen på några av våra populäraste mineralvatten, de finns både med samt utan smak och utbudet på smaker är ganska stort.

Kånkandet av dessa flaskor från affären och därpå åter igen för återvinning är både dyrt samt tröttsamt, för att inte tala om vilket slitage det utgör för miljön med allihopa transporter samt onödigt skräp. Om man har sin egen kolsyremaskin så kan man på endast några sekunder ha färdigt mineralvatten hemma i köket, utan vare sig dyra köp och släpande av flaskor hit och dit.

Med hjälp av en egen sodastreamer kan man själv fastslå hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten, vilken smak man känner för i ögonblicket, samt hur mycket smak man vill ha. Det är således på samtliga vis mer bekvämt och gott att göra sitt eget bordsvatten.

Gillar man läsk så har Sodastream smaker åt de flestas uppskattning. I det totala utbudet som presenteras på Sodastreams hemsida så uppgår antalet till 25 olika smaker, där inkluderas läskessenser, bordsvattenaromer samt light-smaker för den som är aktsam med kalorier. Det är dock inte lätt att hitta samtliga dessa Sodastream smaker ute i butikerna.

Aga, som är Sodastreams största konkurrent framställer också egna smaker, mest bordsvattenaromer. Andra som framställer goda essenser och aromer är Aromhuset som har 16 olika aromer och 35 års erfarenhet, samt Sonjo som erbjuder intressanta smaker såsom till exempel originalsmaken på Champis. Saftföretaget Bob gör läskessenser helt utan sötningsmedel men med någorlunda hög andel socker.

När det gäller Sodastreams egna smaker så är det bra att veta att de flesta innehåller både sötningsmedel samt socker, det gör att sockerhalten är något lägre än i exempelvis Bobs essenser. Aromhuset har varken i socker alternativt sötningsmedel i sina aromer och är därmed ett tämligen hälsosamt alternativ. Lightvarianterna av Sodastream smaker innehåller inget socker alls.