Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Toffee kola

Under lång tid har vi uppskattat smaken av kola, och allra mest barn. Det finns idag många skilda typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt och aningen seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha en aning seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är läckert som smaksättning, kolasås på glass är sedan flera år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som liten? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är ljuvligt söt och hör barndomen till.

kolsyremaskin

Aromhusets Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är speciellt framtagna för barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker och sötninsämnen. Trots det är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig och allmänt tilltalande för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott samt sött alternativ till vanligt tråkigt vatten är Aromhusets Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett ypperligt val. Barnen älskar smaken av kola samt känslan av busiga bubblor på tungan.

De angivna doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det fint att ha i så mycket man vill. Den rekommenderade doseringen ger vattnet lite mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i affär. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra och skapa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott tillsammans med Vanilj alternativt Banan!

Aromhuset har 16 annorlunda smaker bland sina essenser och de är speciellt framtagna för smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är enormt högt. Därtill är det synd att man ska behöva bidra till miljövådliga transporter samt släpa tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem varje gång man är och handlar när man har så fräscht och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att klaga, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte särskilt kostsamma idag. Aromhusets essenser funkar lika fint i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men gör man allting hemma så sparar man både tid, energi samt pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Med hjälp av Aromhusets essenser slipper man dessutom oroa sig för onödigt socker samt andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på god smak.

Aromhusets Toffee Kola är inte bara härlig att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan även en festlig tillsats i t ex grädde eller hemgjord glass. När man bakar en tårta kan det vara gott att ha en aning smak av Dumle i vaniljkrämen eller varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ca en kapsyl per deciliter grädde. Då får man rik smak utan att den blir för överlägsen.