Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets smak av päron

Päronet är en söt samt saftig frukt som uppskattas lika väl av vuxna som barn. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som gärna växer samt frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti och september. Päron kan lagras ganska länge i kylig miljö, men är mycket känsligt för stötar varefter det ruttnar fort.

sodavatten

Smaken av ett moget päron är söt samt mjuk och är ingalunda lika syrligt som äpplet. Det finns olika sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara rätt så torrt, mjöligt eller så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Vanligtvis används päronet till att ätas som det är, men stundvis görs det även mos eller juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var bestämd på att det skulle kunna bli en favorit bland många. Aromhusets Päron är en essens fullständigt utan socker alternativt sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer fullständigt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är väldigt gott och uppfriskande.

Alla Aromhusets smaker går att blanda med varandra. Just Päron är enormt god som den är alternativt ihop med Äpple alternativt Persika. Päron och Vanilj är dessutom en perfekt kombination, om än kanske aningen otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker medför att de ligger väldigt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än vanligt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är gigantisk men utbudet är, trots att det är betydligt större än i de flesta övriga länder, ännu någorlunda begränsat. Det finns relativt många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis väldigt svag och stundtals hade det varit gott med lite extra smak.

Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ungefär 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något ovan den man httar i butikens drycker. Det är dock helt upp till en själv ifall man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett är doseringen verkligen lätt.

Man kan bruka Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp och åstadkomma en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.